Jamie Oliver z nasvetom za slastno praznično pečenko

Poglejte, kaj za pripravo popolne praznične pečenke priporoča Jamie Oliver.

12.12.2021 ob 5:20 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Jamie Oliver z nasvetom za slastno praznično pečenko

Jamie Oliver ima vedno na zalogi veliko nasvetov za pripravo takšnih in drugačnih jedi, ki jih nesebično deli v različnih oddajah, podkastih in tudi na družabnih omrežjih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Nasveti zadevajo jedi za vsakodnevne in posebne priložnosti in ker se bliža čas božične ter novoletne večerje, je aktualna peka praznične pečenke.

Slavni kuhar svetuje, da se letos zadeve lotite malo drugače in v pekaču skupaj spečete piščanca, govejo in svinjsko pečenko.

Recept z namigi

Sestavine za osem oseb:

  • tri srednje čebule
  • 30 gramov masla
  • 30 gramov suhih brusnic
  • ena limona
  • približno 20 gramov žajblja
  • malo soli
  • 30 mililitrov konjaka
  • 300 gramov krušnih drobtin
  • eno večje jajce
  • 1,2 kilograma svinjske potrebušine s kožo
  • en piščanec, teže približno 1,5 kilograma
  • približno 20 gramov timijana
  • 1,2 kilograma govejega hrbta, zvitega v rolado
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Priprava:

  • Za nadev olupite čebulo, jo sesekljate, popražite, začinite s soljo in poprom, dodajte maslo, brusnice, limonino lupinico, sok limone in sesekljan žajbelj.
  • Kuhajte približno pet minut.
  • Dodajte konjak, po želji flambirajte, nato pa pohladite.
  • Pohlajenemu nadevu dodajte drobtine in jajce, dobro zmešajte.
  • Z ostrim nožem privzdignite kožo svinjine, pod njo potisnite polovico nadeva ter meso zvijte v rolado. Zavežite v vrvico.
  • V preostali nadev dodajte timijan in nadevajte piščanca.
  • Tako pripravljeno meso pokrijte in v hladilniku pustite čez noč.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roast Queen

Dan D

  • Približno uro pred pripravo meso vzemite iz hladilnika, vse kose natrite z žlico olivnega olja ter začinite s poprom ter soljo.
  • Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.
  • Svinjino na štedilniku na hitro popecite v pekaču in jo pražite približno 15 minut.
  • Večkrat jo obrnite
  • Dodajte piščanca in pražite še 15 minut.
  • Tudi tega obračajte.
  • Dodajte govedino, vse skupaj prelijte s sokom v pekaču in v pečici pecite približno eno uro.
  • Pečeno meso vzemite iz pekača, ga pokrijte s folijo in na toplem pustite približno eno uro, nato pa ga narežite na primerne rezine in postrezite z omako, ki je nastala na dnu pekača.

Povzeto po portalu New Idea

Preberite še: Najboljša omleta na svetu: recept, s katerim je navdušil Jamie Oliver

Morda vas zanima tudi: Odličen nasvet Jamieja Oliverja, kako uporabiti bučna semena


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)