Detajl mojega doma: Hannah Mancini ponosna na ukrivljeno zofo iz sedemdesetih

Pevka nam je razkrila, kako se je lotila opremljanja doma in kako dolgo je trajalo, da je obnovila kavč iz sedemdesetih.

28.1.2021 ob 5:50 | Foto: Črt Piksi

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Detajl mojega doma: Hannah Mancini ponosna na ukrivljeno zofo iz sedemdesetih

Po malce daljšem zatišju se med Mičnine vsebine vrača detajl mojega doma, rubrika, v kateri pokukamo v najbolj prijeten kotiček ali si ogledamo še posebej priljubljen kos, ki krasi dom znane Mične. Je to čudovita slika, morda spomin s potovanja, neverjetno udoben fotelj ali pa morda hudo oblikovana dizajnarska luč? Pevka Hannah Mancini naravnost obožuje notranji dekor in je prav zato odlična sogovornica o tej temi. Dobrodošli pri Hannah!

Koliko časa živite tukaj?

Tukaj živimo približno leto in pol. V to hišo smo se preselili junija 2019.

S kom živite?

Živim z možem Gregom, skoraj 15-letno hčerko Astrid, štiri leta staro psičko Floro in šest let starim mačkom Lennyjem.

Kaj vam je pri hiši in njeni okolici najbolj všeč?

Rekla bi, da mi je najbolj všeč to, da je bil ta prostor povsem prazen in sem ga res lahko uredila čisto po svoje. Imamo dovolj prostora za vso družino, ko nas lahko obiščejo in dovolj zunanjih površin, kljub temu, da smo blizu centra mesta, kar je še posebej lepo ob prijetnem vremenu. Začela sem tudi vrtnariti. Letos smo v visokih gredah posadili nekaj zelenjave in sadja, kar me še posebej veseli.  

Kaj najbolj cenite v svojem stanovanju?

Resnično uživam v sobi na podstrešju, ki je namenjena umiritvi in pobegu od vsakodnevnega stresa. Temu prostoru rečem kar nekakšna »ženska jama«, ki je namenjena umiku. Je v roza-zlatih in bež odtenkih, ki me spominjajo na kalifornijski sončni zahod. V njej so dodatki iz ratana, starinsko pohištvo in številne posebne stvari, ki so bile skozi leta del mene. To so razni spiritualni predmeti in predmeti z globokim pomenom, kristali, budistične kroglice, ki sem jih prinesla s potovanja po Indiji, veliko rastlin in starih knjig. V tem prostoru meditiram, izvajam jogo in telovadim. Sproščam se ob kadilih, svečah in uživam v dobri energiji. Soba ima izjemno prijetno energijo in oddaja dobre vibracije. V njej uživata tudi mož in hčerka.

Uživam v takšni estetiki in uživam, ko jo kombiniram s sodobnim pohištvom, svetili in dekorjem iz sedemdesetih, kot je na primer kavč Mario Bellini.

Vas kaj posebno moti?

Edina stvar, ki me moti, čeprav se mi zdi to malo prehuda beseda, je, da preden smo se preselili v ta dom, je bil popolnoma prenovljen, moderen in praktičen. Bil je lep, minimalističen in osnoven. Čeprav mi je všeč odprt in zračen občutek, ima moje srce raje stare domove, stara lesena tla, visoke strope in veliko značaja. Uživam v takšni estetiki in uživam, ko jo kombiniram s sodobnim pohištvom, svetili in dekorjem iz sedemdesetih, kot je na primer kavč Mario Bellini. To je moja najljubša kombinacija. Osnovno estetiko sem uspela popestriti in ji s svojimi dodatki dodati mnogo značaja.

Ali imate domačo pisarno?

Da. Imam sobo, ki služi kot garderoba za oblačila in čevlje ter je hkrati tudi pisarna. Tam imam mizo z računalnikom in nekaj osnovne snemalne opreme, da lahko posnamem ideje in ustvarjam glasbo. Ja, še vedno ustvarjam glasbo. Nisem še rekla zadnje, kar se glasbe tiče (smeh). Samo, da bodo mimo ti čudni časi. Tukaj sem posnela tudi več sinhronizacij. Prostor je odličen, saj velika količina oblačil v omarah služi tudi kot odličen blažilnik zvoka. Samo odprem vrata in voila – imam studio. Prostor sem uredila tako, da izgleda lepo in da je tam prijetno delati.

 

Kakšen je bil vaš proces pri opremljanju vašega doma? Ste se je lotili z užitkom ali raje prepustili komu drugemu?

Vsakič, ko se selim v nov dom, imam od začetka veliko idej, a najboljše pridejo takrat, ko že nekaj časa živiš v prostoru in takrat inspiracija pride sama od sebe. Za primer, kam umestiti kakšen kos pohištva, ogledalo ali kje postavitev najbolje deluje. Najprej se je treba prostora navaditi in ugotoviti, kako nas nagovarja. Ker obožujem opremljanje in dekoriranje, sem večino naredila sama, tako kot v prejšnjih domovih, v katerih sem živela skozi vsa ta leta. Naš prvi dom v Ljubljani je bil objavljen tudi v Elle Decorju, to je bilo pred leti, ko je še izhajal tu v Sloveniji, kar je bila zame velika čast. Od takrat smo se nekajkrat preselili, zdaj pa smo se ustalili tukaj in upam, da bomo nekaj časa ostali. Kar nekaj časa sem si želela vrt in končno sem ga dobila.

Na kateri dekorativni kos ste najbolj ponosni oziroma vam je najbolj všeč?

Gotovo sem najbolj ponosna na ukrivljeno zofo iz sedemdesetih in dva fotelja, ki sem jih našla na Bolhi. Zofo smo obnovili in preoblekli v moder žamet, stola pa v kremno tkanino. Kar nekaj časa smo iskali usposobljenega tapetnika in kvalitetno tkanino, ki ne bi bila pretirano draga. Celoten postopek prenove je trajal pol leta, vendar se je na koncu vse raziskovanje obrestovalo, saj sem zadovoljna s končnim rezultatom. Takšno nadgrajevanje pohištva je zame še posebej vznemirljivo. Ko najdete kos, ki vas resnično nagovori, pa četudi je nekoliko raztrgan in uničen, je čas, ki si ga vzamete za obnovo in prenovo, še bolj poseben. Ob tem pa ne pozabimo, da je to še bolje in bolj trajnostjo za okolje.

Imate kakšen nasvet za mlade, ki si želijo ugodno opremiti dom?

Lahko sanjam o velikem pariškem stanovanju z veliko teraso.

Danes je na voljo toliko možnosti za cenovno dostopen in stilsko dovršen dekor. Jysk in Ikea sta naravnost fantastična za ugodne in trendi dodatke za dom, kot so abstraktni printi, keramične vaze, svečniki, zanimive luči, preproge, blazine in odeje. Karakter jim boste dodali tako, če jih kombinirate s starimi kosi, ki jih lahko najdete na Bohi ali pa na Marketplacu. Tam sem sama našla kar nekaj unikatnih stvari, na primer: stol, starinske nočne omarice. Bodite potrpežljivi in večkrat pobrskajte za predmeti, ki jih iščete, da boste našli res lepe kose. Pa tudi rože, posušeno cvetje in trava lahko dodajo veliko prostoru, pa še relativno ugodne so.

Kako bi bil videti vaš sanjski dom ali ste z družino morda že v njem?

Zelo vesela in zadovoljna sem tukaj, kjer sem zdaj, a vseeno lahko sanjam o tem, da bi imela veliko pariško stanovanje z veliko teraso, na kateri bi sedela, uživala v croissantu in čudovitem razgledu na Eifflov stop ter pogledu na romantične strehe.

Preberite še: Detajl mojega doma: Lili Žagar nam je odprla vrata svoje hiše 

Morda vas zanima tudi: Detajl mojega doma: V svojo kmečko hišo nas je povabila Pika Zrim


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)