Velika vrnitev Toma Forda

Na tednu mode v New Yorku je predstavil novo kolekcijo, ki jo prežema glamur

8.9.2017 ob 7:33

AP_Pictures-20170907042606-81044200.jpg

Po letih dela pri modnih hišah Gucci in YSL je leta 2006 Tom Ford naznanil ustanovitev lastne blagovne znamke. A 55-letnemu ameriškemu oblikovalcu ni bilo dovolj le oblikovanje oblačil, svoj imperij je razširil še na področje modnih dodatkov, ličil ter dišav.

Kljub temu da se je Tom Ford za leto dni odrekel oblikovanju in svoj talent preusmeril v filmsko industrijo, še vedno velja za enega najboljših ameriških oblikovalec. S svojo novo glamurozno kolekcijo, ki jo je v teh dneh predstavil na newyorškem tednu mode, je naravnost navdušil.

AP_Pictures-20170907042852-10553300.jpg

Pika na i

Ford je poznan predvsem po suknjičih, v katerih se najpogosteje v javnosti pojavlja tudi sam. Do letošnjega leta so bili ti “rezervirani” le za predstavnike moškega spola, a temu ni več tako. Oblikovalec se je odločil, da na v letošnjem tednu mode v New Yorku končno predstavi tudi elegantno ter poslovno krojene ženske suknjiče.

Čeprav sam prisega na črno barvo, je tokrat v ospredje postavil še rožnato in belo. Vse skupaj deluje več kot odlično v kombinaciji z usnjenimi in svilnatimi hlačami krajšega ter daljšega kroja, enobarvnimi pajaci in oblekami. Lahko bi rekli, da nas zaradi zanimivo krojenih rokavov, ki so dali celotni kolekciji piko na i, oblačila popeljejo v čase starih Grkov in Rimljanov.

Besedilo je pripravila Neža Jamnik, dijakinja, ki si v prihodnosti želi čim več pisati ter ustvarjati vsebine in je svoje poletne počitnice izkoristila tudi tako, da je prve izkušnje nabirala na Mični. Neža sicer piše blog Avoneesha.

Foto: Reuters in AP


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)