Tom Ford s ''see now - buy now'' kolekcijo navdušil v New Yorku

Pred jesenjo predstavil kolekcijo jesen-zima 2016/17.

8.9.2016 ob 11:15

tom_5.jpg

Vse pogosteje se v modni industriji dogaja, da se oblikovalci in organizatorji tednov mode odločajo za kolekcije see now-buy now. Tudi Ljubljanski teden mode, LJFW, ki se začne prihodnjo nedeljo, 18. septembra, bo takšen. Gre za to, da oblikovalci izdelajo aktualne kolekcije, torej navdušenim strankam ni potrebno pol leta čakati, da bodo kose našli v trgovini. Morda se končno zaključuje obdobje, ko smo si spomladi ogledovali zimske kose in si zaradi vročine težko predstavljali katerega v svoji omari, in v mrzlih mesecih premraženi spremljali revije z napol golimi manekenkami.

Svojo prvo see now-buy now kolekcijo je na newyorškem tednu mode predstavil Tom Ford. Njegova zimska kolekcija je zimska v pravem pomenu besede. Topli in predvsem udobni kosi, so vse kar potrebujemo za hudo zimo. Umirjene barve, od sive, črne, tople zelene in bordo rdeče, veliko je tudi prelivanja, posebno na usnju, pri krznu pa je uporabil patchwork tehniko.

Delček kolekcije si oglejte v galeriji.

Tom Ford vsakič znova na svoje revije privabi številna znana imena in tako je bilo tudi sinoči v New Yorku. Njegovo kolekcijo so si med drugim ogledale Naomi Campbell, Cindy Crawford in Iman Bowie, ki se je po Davidovi smrti včeraj prvič pojavila na katerem od javnih dogodkov. Prišla pa je tudi Alicia Keys, seveda nenaličena. O tem, zakaj ne nosi ličil, smo pisali tukaj.

Preverite, kdo si ni dovolil zamuditi modnega spektakla.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)