Večni vzorci na kraljici bluz

Letošnje poletje je pravo za obujanje starih smernic.

29.6.2015 ob 6:30

05_etno-bg.jpg

Etno bluze že nekaj sezon ne gredo iz mode, njihova bogata zgodovina pa je kriva, da jo zlahka uvrstimo med večne kose. Njena zgodba v modnem svetu se namreč začne že v 40. letih prejšnjega stoletja, ko jo je nosila hollywodska zvezdnica portugalskih korenin Carmen Mirandi.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Od takrat dalje se etno bluze vsako sezono znova najdejo med kosi, ki jih izbirajo ženske z najbolj modnim okusom.

04_etno.jpg

Boho kraljice, kot jim tudi pravijo, nosita Kate Moss in Sienna Miller, največkrat pa jih v svoje kolekcije umesti znana oblikovalka Isabel Marant. Z boho modo je zaslovela tudi ukrajinska oblikovalka Vita Kin, ki želi spomočjo staroslovanskih elementov popularizirati tradicionalno ukrajinsko bluzo vyšyvanko. Letos so etno bluze v svoje kolekciji vključili tudi pri znamkah Emilio Pucci, Michael Kors in Chloe.Etno bluze so narejene iz lahkotnih materialov, kot sta lan ali bombaž, kroj pa je širok in ramen navzdol se telesa praktično ne dotikajo, zato so za poletne vroče dni izredno prijetne. Za etno bluze so značilni tudi široki rokavi in pa seveda etno vezenine, manjka pa naj ne tudi kakšen cof ali trakec, ki kos naredijo še bolj simpatičen.

Etno bluze so letos še posebej priljubljene, saj se odlično vključijo k vsem letošnjim  smernicam, ki obujajo sedemdeseta leta, zato je kombiniranje kosov izjemno preprosto. Najlepše se bodo podale k ozkim, rahlo strganim kavbojkam in espadrilam s polno peto.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)