To modno sezono moraš kupiti vsaj ene takšne hlače (moda 2022)

Letošnja moda je dokončno pometla s hlačami ozkega tipa. V novo sezono bomo namreč zakorakali odeti v široke hlačnice, ki bodo postale ključni element vsake modne oprave tistih, ki gredo radi v korak s časom.

12.5.2022 ob 5:17 | Foto: Alina Bitta/Getty Images | Avtor: E.N.

To modno sezono moraš kupiti vsaj ene takšne hlače (moda 2022)

Kljub temu pri izbiri ne bomo omejeni, saj so modni najrazličnejši modeli, med katerimi lahko brez težav najdemo takšnega, ki se ujema z našim osebnim slogom.

Klasični zvonec

Čeprav smo se kar več sezon branili njihove vrnitve, brez vsaj enega para zvončastih hlač v omari letos ne bo šlo. Seveda pa to ne pomeni, da si moramo omisliti model, katerega hlačnice sežejo do tal. Izjemno trendi bodo to poletje tudi tako imenovane kulotke, pri katerih se zvonec konča nekaj centimetrov pred gležnji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valeria Lipovetsky (@valerialipovetsky)

Barve namesto džinsa

Čeprav džins to sezono doživlja nekakšno renesanso, bodo žarometi usmerjeni k hlačam, krojenim iz drugih materialov. V ospredje spet stopajo lan, tvid in bombaž najrazličnejših barvnih tonov in vzorcev. Seveda ne smemo pozabiti na svilo, ki je v vročih dneh tudi najbolj udobna in prijetna izbira.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by na a o m i. (@naaomiross)

Več manevrskega prostora

Široke ne bodo le v predelu gležnjev, širok kroj se namreč to sezono začenja že v pasu. Tako bomo imeli na voljo več manevrskega prostora za kombiniranje s širokimi zgornjimi deli, katerih spodnji del lahko zagozdimo v hlače. Trend se odlično ujema s širokimi kroji bluz in srajc, ki so letos prav tako izjemno modne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Z žepi ali brez njih

Nikakor ne smemo pozabiti na vrnitev tako imenovanih hlač cargo, ki jih odlikujejo z velikimi žepi pošite hlačnice. Seveda vanje ne bomo pospravljali predmetov, ki jih nosimo s seboj, prostor zanje je namreč v torbici. Bodo pa žepi nadvse zaželen modni detajl.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Oversized eleganca

Svojo garderobno zbirko pa moramo letos obogatiti tudi z vsaj enim kostimom živih barv. S širokimi in dolgimi hlačnicami ter ujemajočim se oversized blazerjem, seveda. Primeren bo tako za dneve, ki jih preživimo v pisarni, kot za večerne izhode. Kombiniramo ga lahko z visokimi petami, odprtimi sandali pa tudi supergami. Za piko na i dodamo sončna očala in modno torbico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Preberite še: Top 5 čevljev, ki bodo najbolj zaznamovali sezono pomlad/poletje 2022

Morda vas zanima tudi: To so najbolj trendi modeli kopalk za poletje 2022


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)