Ta modni kos se v letu 2022 poslavlja

Iz sveta športa in subkultur so si najprej utrli pot v omare slehernikov, nato pa od tam še v kolekcije najprestižnejših modnih znamk. A vse kaže, da se bodo z letom 2022 za nekaj časa poslovili.

28.12.2021 ob 5:10 | Foto: Christian Gertenbach/Unsplash, Profimedia, arhiv proizvajalcev | Avtor: Ajda Janovsky

Ta modni kos se v letu 2022 poslavlja

Največkrat bombažni puloverji s kapuco, po angleško hoodieji, so zadnja leta zagotovo eno najbolj priljubljenih oblačil po vsem svetu. Nosijo jih tako modno ozaveščeni kot tudi tisti, ki modi nasprotujejo, preprosti ljudje z ulice in zvezdniki svetovnega slovesa.

So oblačilo brez rasnih, spolnih ali kakih drugih predsodkov – nosijo jih ljudje vseh barv kože, moški in ženske.

Tako kot za sončna očala velja tudi za hoodieje, da je človek ne glede na starost, postavo ali družbeni status oblečen vanje vedno videti kul, saj deluje ležerno in na prvi vtis nezainteresiran. Seveda pa je to pretvarjanje, saj ravno s to držo pritegne pozornost okolice. Nič čudnega, torej, da hoodiejev sploh ne nosimo več zgolj v kombinaciji s športno opravo – povsem primerno jih je obleči tudi k elegantnim hlačam ali pod zimski plašč.

In ker se, kot pravijo poznavalci, njihov čas počasi izteka, je prav, da jim posvetimo še zadnji poklon. Saj so tudi idealno božično-novoletno darilo.

Vplivnica Gigi Hadid jih ima v omari kar precej.

Znani in neznani

Navadno jih nosimo k pajkicam in trenirkam, če pa želimo pustiti z njimi modni pečat, jih oblecimo v kateri koli drugi kombinaciji. Rečeno drugače, hoodiji postanejo najbolj modni takrat, ko jih vzamemo iz njihovega naravnega okolja.

Lahko jih nosimo h krilom, oblekam ali, če so primerno dolgi, kar namesto obleke. Oblečeni pod suknjiče pri moških oziroma pod blazerje pri ženskah ustvarjajo privlačen kontrast med urejenim in sproščenim, ki ga imajo ustvarjalci smernic najraje.

Takole ga nosi zvezdnica Naomi Watts.

In kakšen hoodie izbrati, da boste moderni? Modni poznavalci vam tu puščajo povsem proste roke. Izberete lahko modele s podpisi slavnih modnih hiš, kot sta Isabel Marant, modele s pomenljivimi napisi, ki jih ponujajo vaši najljubši športniki ali glasbeniki, na primer Luka Dončić ali Zlatko, pa tudi take, ki so zanimivi zgolj zaradi modrih misli na njih. Umetniške duše se bodo razveselile poslikanih z umetninami, denimo z Mono Lizo, ki si ga je zamislila znamka Off White.

Pri Off White so jih okrasili z Mono Lizo.

Takole si ga je zamislila modna hiša Isabel Marant.

Preberite še: Kako lahko razlikuješ pravo Louis Vuitton torbico od ponaredka

Morda vas zanima tudi: Izbor najlepših oblek, v katerih boš blestela na silvestrski zabavi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)