Službena eleganca: uporabne in modne kombinacije

Poiskali smo nekaj nasvetov zvezdniških stilistov in nekaj uporabnih kombinacij.

2.3.2020 ob 5:40 | Avtor: Ajda Janovsky

Službena eleganca: uporabne in modne kombinacije

Oblačila za v službo morajo biti resnejša od tistih za prosti čas, ni pa potrebe, da bi bila dolgočasna.

Ne preveč oprijeto, ne preveč kratko, ne preveč izrezano, ne preveč pisano in ne preveč vpadljivo so pravila oblačenja za v službo, ki jih pozna vsaka od nas. Čeprav se stopnja oblačilne igrivosti in drznosti spreminja glede na vrsto delovnega mesta, ki ga opravljate, se je teh zlatih pravil poslovnega oblačenja vsekakor vredno vsaj deloma držati, če želite biti videti elegantno.

Še posebno premišljene naj bodo oblačilne kombinacije za razgovor za službo, saj so del prvega vtisa, ki ga bo o vas dobil delodajalec.

Konservativno in klasično

Konservativno in klasično sta dve vodili, ki naj nas vodita pri izbiri oblačil za delovno mesto, še posebno pa to velja za razgovor za službo, poudarja slavna zvezdniška stilistka Rachel Zoe. Za prvi stik z delodajalcem priporoča klasičen hlačni kostim ali pa ravno krilo (pencil skirt) v kombinaciji z bluzo ali elegantnim puloverjem. Največji kos oblačila naj bo nevpadljive barve, denimo temno modre, sive ali barve kamelje dlake.

Margot Robbie je s primerno izbranim dolgim suknjičem spremenila udobne pajkice v kos, primeren tudi za na delovno mesto.

Osebni pečat kombinaciji dajo modni dodatki, ki pa spet ne smejo biti preveč vpadljivi – bleščeči ali pa izzivalnih, na primer neonskih barv. Odlična popestritev resnih poslovnih kombinacij so čevlji s peto živahnih barv (na primer svetlo rožnate ali rdeče), meni stilistka. Odličen modni dodatek za v službo je kakovosten šal, s katerim lahko zakrijemo kak morebiten rahlo preglobok izrez in popestrimo resne, klasične kroje in barve.

Pike, kot jih nosi Cate Blanchett, so rezervirane za drzne, kombiniranje kostima s čevlji živahnih barv pa si lahko privošči prav vsaka ženska.

Novosti v 2020.

Tudi v letu 2020 modni strokovnjaki kot eno od osnovnih oblačil za na delovno mesto priporočajo hlačni kostim. Tega lahko nosite na različne načine: suknjič z navadnimi hlačami ali kavbojkami, hlače s puloverjem, bluzo in jopo ali s pulijem. Puli je še en kos, ki ga stilisti priporočajo za na delovno mesto. Letos so tudi modni, zato boste na policah trgovin našli kako izvirno, zanimivo različico.

Charlize Theron v Diorjevi kombinaciji je pravi navdih za vse, ki želijo biti na delovnem mestu v koraku z modo.

Kar se tiče kostimov, ste, če vam delovno mesto to dovoljuje, letos lahko nadvse drzni. Dovoljeni so razgibani, rebrasti materiali, živalski vzorci in živahni odtenki. Poleg hlačnega kostima so modni poznavalci med poslovno garderobo uvrstili nadvse uporabno široko, tanko in navadno plisirano krilo do sredine meč. Je udobno in praktično, poleg tega ga ni težko kombinirati s katerim koli drugim poslovnim kosom. Še ena novost v poslovni garderobi je srajčna obleka srednje dolžine.

Kot za vsak individualni slog na splošno tudi za poslovnega velja, da se morate v oblačilih predvsem dobro počutiti. »Poiščite svojo uniformo. Ugotovite, v katerih stilih in krojih ste videti najbolje in se v njih tudi dobro počutite, nato pa investirajte v različne verzije istih kosov oblačil. Kreativni ste še vedno lahko z modnimi dodatki,« svetujeta stilistki Jill Lincoln in Jordan Johnson, ki med drugim oblačita Sofio Vergara in Jennifer Lawrence.

Jennifer Aniston v črtasti, srednje dolgi obleki na a Alexandra McQueena. Uporaben kos, kakršnega bi morala imeti v poslovni garderobi vsaka ženska.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)