Po nakupih v outlet (imamo štiri predloge)

Januar je idealen čas za iskanje resnično kakovostnih kosov znamk, ki so nam sicer težje dosegljivi

11.1.2020 ob 5:45 | Foto: GettyImages

Slika avtorja - Ajda  Janovsky Piše:

Ajda Janovsky

ajda.janovsky@delo.si

Po nakupih v outlet (imamo štiri predloge)

Čeprav vam bodo navdušenci nad nakupovanjem povedali, da se v t. i. outletih, prodajalnah, kjer znane znamke ponujajo oblačila in obutev iz preteklih sezon po znižanih cenah, ne splača več tako, kot se je nekoč, saj so cene kljub znižanju, še posebno pri prestižnih znamkah, še vedno dokaj visoke, pa se vam med razprodajami kljub temu splača pokukati vanje. Že tako cenejši izdelki so namreč takrat še dodatno znižani in z nekaj sreče lahko dobite dizajnerski kos po ceni nizkocenovnih znamk oblačil.

A kam po nakupih? Tri naše za nakupovanje oblačil zanimive sosede razprodaje začenjajo že prvi teden januarja, zato se lahko, če vas decembrsko praznovanje ni pustilo povsem praznih žepov, na nakupovalni izlet podate že ta konec tedna.

 

Izlet v Italijo

Če živite v slovenski prestolnici, ste lahko v dobrih dveh urah v outletu Noventa di Piave v bližini Benetk. Outlet je odprt vsak dan, tudi ob nedeljah od 10. do 20. ure, v njem pa boste našli oblačila in modne dodatke več kot 120 znamk, med njimi Armanija, Prade, Guccija in drugih. Kosi so vse leto znižani za 35–70 odstotkov, med zimskimi razprodajami, ki se v tem delu Italije začnejo 4. januarja, pa nekatere kose še dodatno znižajo. Parkiranje je brezplačno, na voljo so lokali in restavracije, v katerih se lahko odpočijete po nakupih ali tam pustite svojo boljšo polovico, da se med pohodom po trgovinah z vami ne bo preveč dolgočasila. Poskrbljeno je za otroke, ti se lahko med maminim nakupovalnim izletom zabavajo v igralnici.

Drugi italijanski outlet, do katerega ni daleč, je Palmanova Outlet Village. Odprt je vsak dan od 10. do 20. ure in ponuja več kot 90 prodajaln, v katerih lahko kupite obleko, kozmetiko, pohištvo, igrače in šolske potrebščine. Znamke, kot so Benetton, Just Cavalli, Calzedonia, Calvin Klein, Phard in druge, so v redni prodaji znižane za 35–70 odstotkov, ob razprodajah pa nekateri artikli še bolj. Tuji državljani imajo pravico do vračila davka za nakupe, ki presegajo 155 evrov.

Po nakupih v Avstrijo

Najbolj obiskani avstrijski outlet, ki ni daleč od Slovenije, je McArthurGlen Designer Outlet Parndorf v bližini Dunaja. Tam boste po 30–70 odstotkov nižji ceni lahko kupovali kose prestižnih blagovnih znamk, kot so Burberry, Michael Kors, Furla, Gucci, Montblanc in še številne druge – vseh znamk je okoli 160. Trgovine so odprte od ponedeljka do petka od 9.30 do 20. ure in ob sobotah od 9. do 20. ure. Imajo otroško igrišče Dinoland z organizirano zabavo. Z Dunaja v outlet izpred Dunajske operne hiše vozi avtobus – vozovnico, ki za odrasle stane 15 evrov, si lahko zagotovite po spletu. Glede na to, da po poročanju obiskovalcev ob razprodajah vlada precejšnji prometni kaos, si boste tako najverjetneje prihranili precej nepotrebnega stresa.

Z nakupom kakovostnih oblačil, ki jih bomo nosili več kot eno sezono, smo tudi ekološki.

Največji hrvaški outlet

Največji outlet na Hrvaškem je Designer Outlet Croatia. Med več kot 100 znamkami so Adidas, Armani, Desigual, Boss in Calvin Klein, cene pa so vse leto od 30 do 70 odstotkov nižje kot v navadnih trgovinah. Med zimsko razprodajo obljubljajo dodatna znižanja do 70 odstotkov. Center je odprt od ponedeljka do nedelje od 10. do 21. ure. Do outleta se lahko odpravite tudi z javnim prevozom – prva postaja v Zagrebu je pri Savskem mostu. Cena prevoza je 10 kun, avtobusno vozovnico pa lahko na dan nakupa unovčite v vrednosti 5 kun za nakupovanje v trgovini Ikea. Prevoz z avtobusom od outleta nazaj do Zagreba je brezplačen.

Preberite še: Zimske balerinke za zimsko eleganco in pa Plašči, ki polešajo zimo

Morda vas zanima tudi: Leto 2020 bo leto shipsterjev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)