Šest trendov, ki so zaznamovali leto 2017

Bi na katerega najraje pozabili?

30.12.2017 ob 7:40

insta.jpg

Konec leta 2017 je tu. Ko se ozremo nazaj, bi lahko rekli, da je bilo precej pestro tudi na modnem in stilskem. Nekaj trendov je takšnih, ki bodo in tudi v prihodnjem letu, a nekaj je tudi takšnih, od katerih bi se definitivno morali posloviti. Na spletni strani Highsnobiety so izbrali trende, ki so najbolj zaznamovali to leto.

Dizajnerski kroksi

V letošnjem letu smo lahko na modnih pistah opazili nekaj, kar so mnogi modni navdušenci upali, da se nikoli ne bo zgodilo. Že res, da so udobni, a vseeno si nihče ni mislili, da se bodo manekenke na tednu mode sprehajale v dizajnerskih kroksih.

Nadvse priljubljeni so postali »memes«, ki so jih začele vrhunske oblikovalske hiše uporabljati sebi v prid. Gucci je na primer celo ustvaril kampanjo s spletnimi šaljivci pod oznako #TFWGUcci.

Napovedujejo, da se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnjem letu. »Vsi se trudijo, da bi bilo njihovo delo opazno, da bi bilo viralno. Ta trend se bo nadaljeval tudi v prihajajočem letu, razen, če se bi zgodilo, da ljudje nekako prenehajo uporabljati splet.«

Puhovke

Če so v omarah modnih navdušencev v minulih letih prevladovale usnjene jakne in dolgi plašči, je letošnji 'must-have' kos definitivno puhovka. V njih so se zvezdniki pojavljali celo na tednu mode.

Napovedujejo, da so puhovke verjetno kos, ki ga bo drugo leto zamenjal nek drug kos, a vseeno to ni razlog, da se je znebite, saj se še ne bo poslovila dokončno.

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Grde, a kul superge

Leto 2017 je bilo leto, ko so v vsej svoji 'lepoti' zasijale grde, a kul superge. Med tiste, ki si zagotovo zaslužijo uvrstitev na ta seznam so superge OAMC’s Tactical, Eytys’s Angel, Vetements x Reebok in Acne Studios’ Sofiane. Pravo histerijo so povzročile superge, ki jih je ustvaril Kanye West. Nedvomni zmagovalec med grdimi pa so po njihovem izboru nedvomno Balenciagine superge Triple S.

Pri omenjenem portalu pravijo, da pri se pri supergah trendi spreminjajo izjemno hitro in prav verjetno je, da tiste superge, ki so v tem letu stale 780 dolarjev, v prihodnjem letu ne bodo vredne toliko.

Preporod superg Vans

Tisti, ki so letos nosili superge znamke Vans, niso brcnili v temo. Pravi preporod so doživele, ko so se znašle na stopalih trendseterjev kot so A$AP Rocky, Kanye West, Justin Bieber, sestre Kardashian – Jenner. Kar je najboljše pri teh supergah pa je to, da so dostopne prav vsem.

Njihova priljubljenost se bo nadaljevala tudi v prihodnjem letu, so prepričani v uredništvu spletne strani.

A post shared by vans (@vans) on

Hlače s črto

Tisti pravi modni navdušenci so letos nosili hlače s črto ob strani. V trenutku so postale tako priljubljene, da se jih je dalo kupiti tudi v trgovinah, ki so denarnici bolj prijazne.

Že res, da morda v prihodnjem letu ne bodo tako navduševale kot letos, a to še ne pomeni, da bodo za v staro šaro.

A post shared by jerrylorenzo (@jerrylorenzo) on

Torbe na eno ramo

Nahrbtniki so out, in so spet torbe za čez ramo. Ni važno kakšne oblike, velikosti ali cenovnega ranga. Na tednih mode v Oslu, Parizu in New Yorku so bile pravi hit.

V trendu naj bi ostale tudi prihodnje leto, saj so nadvse uporabne. Tega se bodo razveselili tudi moški, saj bodo lahko končno nekam pospravili svojo denarnico, očala, telefon in še kakšno malenkost.


Avtorica: P. Pa.
Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)