Puloverji Maje Ferme: Ko je navdih britanska aristokracija

Čudoviti puloverji Maje Ferme kot nadgradnja udobja, o katerem letos govorijo že prav vsi.

21.12.2020 ob 5:45 | Foto: arhiv proizvajalcev

Slika avtorja - Daša Mavrič Piše:

Daša Mavrič

dasa.mavric@delo.si

Puloverji Maje Ferme: Ko je navdih britanska aristokracija

Modna oblikovalka Maja Ferme je že pred časom oblikovala čudovite puloverje, tokrat pa jih med stranke pošilja po dostopnih cenah, pri tem pa niso popuščali s kakovostjo. Z uspešno oblikovalko, ki se je v slovenskem prostoru zasidrala predvsem z izjemno elegantnimi kreacijami in tudi s poročnimi oblekami, ki jim je letos namenila kar celo kolekcijo, smo spregovorili o njenem trenutnem delu, pomenu spodbujanja domačih podjetij in njenih treh razlogih za veselje.

Pred kratkim ste predstavili novo kolekcijo puloverjev. Nam o njihovi izdelavi lahko poveste kaj več?

Z ogromno pogajanj, truda in tekstilnega ter modnega znanja mi je uspelo izdelati novo kolekcijo puloverjev Premium Ferme, ki so izjemne kakovosti v materialu in izdelavi ter so cenovno dosegljivi. V današnji dobi hitre mode je zelo težko najti pulover, ki je kakovosten, navdan s tradicijo ter hkrati cenovno ugoden. Kolekcija je razvita tako, da se puloverji iz naravnega pletenega bombaža odlično prilagajajo telesu in oblinam in so tako prijetni na otip, da vam dajejo občutek druge kože. Posvetila sem se detajlom, kot so obrobe, vezenje, barve, in strukturi pletenja, ki vas v zimskem času ravno prav greje in v poletnih mesecih hladi.

Kje ste našli navdih?

Navdih izhaja iz športne mode, v kombinaciji z bogato zgodovino najznamenitejših belih strmin in zelenic Wimbledona ter zgodbo ameriških golf klubov, kriketa in ne nazadnje intelektualne aristokracije. V življenju sem se odločila, da bom delala stvari s strastjo in kakovostno.

Vas je k ustvarjanju spodbudil trenutni čas, ko smo večino časa doma in izbiramo bolj udobna oblačila?

Tako je, znova smo v časih, kjer je do izraza prišlo udobje, ki ga nekateri cenijo že dolgo, drugi pa so se z njim bolje spoznali šele zdaj. Veste, edini pravi sodobni luksuz je tisti, ki združuje udobje z estetiko in moralnimi načeli.

O veliko stvareh se govori, vendar so ravno dejanja tista, ki kažejo, kje smo, kako razmišljamo, kakšni sta naša izobrazba in čustvena inteligenca.

Sploh letos se veliko govori o tem, da je čas, da začnemo končno spodbujati in podpirati mala in lokalna podjetja, sem spadate seveda tudi modni oblikovalci. Ste zaznali, da bi ozaveščanje kaj spremenilo naše nakupovalne navade?

O veliko stvareh se govori, vendar so ravno dejanja tista, ki kažejo, kje smo, kako razmišljamo, kakšni sta naša izobrazba in čustvena inteligenca. Glede na našo statistiko kupcev je naš kupec visoko izobražen, poslovno uspešen ... Zanima ga dizajn, vlaga vase in zahteva kakovost, pri čemer podpira tudi lokalna podjetja, zato so naši puloverji izdelani v Sloveniji po najvišjih standardih.

Kakšno je bilo za vas leto 2020?

Bilo je lepo, a naporno. Veliko sem se izobraževala, prepotovala z družino Slovenijo po dolgem in počez ter poskušala nameniti čim več časa družini poleg podjetja. Seveda so me tako kot vse male podjetnike zelo prizadele nastale razmere in nespametne odločitve, ki so marsikatero podjetje pokopale. Vendar se držim načela, da je treba takrat, ko so stvari najtežje, obrniti nov list in potegniti iz razmer najboljše. Saj veste, kaj pravi rek: Ko ti življenje ponudi limone, iz njih naredi limonado. Zato imam v tem letu tudi tri razloge za veselje. Prvi je nov spletni butik, v katerem si lahko spočijete oči na kreacijah, ki so jih nosile naše čudovite neveste, in preberete, kaj nas dela najboljše. Seveda je to zgolj začetek vstopa na splet s poročnimi oblekami. Drugi razlog za veselje letos je nova poročna kolekcija, ki je druga tovrstna v mojem več kot 20-letnem ustvarjanju. Lani sem izdelala prvo dizajnersko kolekcijo poročnih oblek, s katero sem se predstavila bodočim nevestam in jo razprodala v slabih treh mesecih, obleke pa so bile tako lepe, da so po njih prihajali celo z Dunaja. Res, da sem izdelovala poročne obleke že prej, a nikoli celotne kolekcije, saj je tako iz tehnološkega vidika kot iz vidika izdelave to najzahtevnejša veja v modi. Z gotovostjo lahko rečem, da če mi je uspelo to, sem zmožna vsega. In moj tretji razlog za veselje v tem letu je nova kolekcija puloverjev Premium Ferme, ki izhaja iz športne mode, prva pa jih je prevzela aristokracija v zgodnjih 20. letih.

Pravite, da so udobna oblačila lahko tudi lepa in modna, eden od teh dokazov je zagotovo pulover, ki ste ga izdelali. Kakšen je vaš nasvet za ženske, ki so te dni doma, kaj lahko naredijo, da se bodo v trenirkah počutile lepe in ženstvene? Kako sami poskrbite za to?

Spodnje dele trenirk lahko zelo dobro kombiniramo z vrhnjimi kosi oblačil. Jaz jih najraje z našimi puloverji, ki naredijo videz športno-eleganten in se odlično kombinirajo tako k trenirki kot k džinsu, elegantnim hlačam, krilom in celo dolgim oblekam. Trenirke in vsi drugi kosi, ki jih nosimo za doma, naj bodo kakovostni, čemur po navadi večina ne daje prevelike pozornosti. Le tako bodo kosi obdržali lepo obliko in ne boste imele trenirk, ki visijo na kolenih in še kje in so videti res grdo. Treba je paziti, da so materiali naravni, saj le ti omogočajo, da bo koža dihala ves dan, me pa se bomo počutile prijetno in sproščeno.

Pleten pulover s podpisom oblikovalke Maje Ferme stane 149 evrov.

Preberite še: To je material, iz katerega si letos lahko privoščiš čisto vsak modni kos

Morda vas zanima tudi: Zala in Gašper presenetila s čudovitim projektom: na trgu samo 10 unikatnih izdelkov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)