Poročila se je Alenka Košir: tako čudovito obleko je nosila

Konec tedna sta si večno zvestobo obljubila Alenka Košir in nekdanji nogometaš Marko Jovović.

22.6.2023 ob 6:22 | Foto: facebook/osebni arhiv | Avtor: S. S.

Poročila se je Alenka Košir: tako čudovito obleko je nosila

Poročno slavje se je odvijalo v soboto, 17. junija, na čudovitem posestvu Ville Fabiani, ki se uvršča med najpomembnejše kulturne spomenike Osrednje Primorske. 

Vinogradniško posestvo, zgrajeno po italijanskem vzoru vile rustice, je bilo v preteklosti last ugledne družine Fabiani. Začetki segajo v 14. stoletje, postopno je kmetija skozi čas prerasla v pravi kmečki  podeželski dvorec z meščanskimi fasadami, parkom med vinogradi pikolita, okrasnimi vrtovi z Oranžerijo in vodnim plavalnim bazenom.

Ponaša se z lastnim urejenim izvirom vode, ena izmed znamenitosti pa je tudi 400 let stara murva, najstarejše sadno drevo na Slovenskem, ovekovečena v priljubljenem ljubezenskem zgodovinskem romanu Murva Fabianijevih, avtorja Renata Ferrarija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Villa Fabiani (@villafabiani)

Danes na posestvu prirejajo tudi poročna slavja in prav tukaj sta usodni DA dahnila Alenka in Marko. Alenka si je za to edinstveno priložnost izbrala romantično belo obleko brez naramnic in dolgo vlečko.

Zanimivo je, da ni nosila klasičnih poročnih čevljev z visoko peto, ampak je obula preproste nizke čevlje in tako dala prednost udobju.

Tudi poročna torta je bila nekaj posebnega, in sicer so jo za mladoporočenca po naročilu izdelali v Fetiche Patisserie, kjer so njihovo slovito tortico Marie, 'oblekli' v belo barvo.

Za glasbeno kuliso je poskrbela Raiven, na poroki, ki je potekala v prisotnosti prijateljev in ožjih družinskih člankov, pa je bilo prisotnih tudi vseh njunih pet otrok. Alenka ima iz zakona z Juretom Koširjem tri, Marko pa iz prejšnjega zakona dva.

Preberite še: Poročila se je Savina Atai: zunaj prva fotografija ženina in neveste! ALI Priznanje družine Čeferin: Na poroki so vsem tekle solze

Morda vas zanima tudi: Jure Košir: Da, naredil sem veliko napak


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)