Nova ženska za prihajajočo jesen

Le katera ženska ne pozna dileme, ki se pojavi pred nastopom nove modne sezone?

31.8.2015 ob 8:15

image_14091345_4.jpg

Kako z nekaj ključnimi kosi popestriti in modno obarvati svojo garderobo? In kako se v poslovnem kostimu sprehoditi skozi dan ter z modnimi dodatki iz zadržane službene oprave pričarati kombinacijo, s katero se lahko odpravite na poslovno večerjo ali sprejem?


Že slediš Mični na Facebooku?

Letošnja jesen in zima sta v modnem pogledu polni presenečenj, pisanih na kožo samosvoji moderni ženski, ki se ne ustraši nekonvencionalnega kombiniranja. Sproščena eleganca in čutna ženstvenost sta vodili pri večini kreatorskih imen.

image_14091345_7.jpg

Kako kombinirati?

Ne ustrašite se spogledovanja z živahnimi in drznimi odtenki barv, ki bodo letos vnesli energijo tudi v poslovno garderobo. Odločite se za umirjeno osnovo s črno, potem pa poskrbite za barvne poudarke, ki bodo dvignili napetost. Kose oblačil v barvah, kot so rumena, rdeča, ciklamna, vijolična, zelena ter azurno modra, drzno kombinirajte, tako boste videti sveže in sijoče. Če spadate med tiste, ki so jim na kožo pisane bolj umirjene barve, pa se odločite za goli videz, nude look (oblačila v barvi pudra), ki vedno deluje prefinjeno modno.

Vzorčenje

Različni vzorci so kot nalašč za razbitje modne monotonosti, pa naj gre za igre črt, napete geometrijske zloženke, živalske potiske ali cvetlične vzorce, ki so letos še posebno vroči. Nikar se ne ustrašite nenavadnih kombinacij, ki poskrbijo za pridih ekscentričnosti. In vedite: za nižje ženske so primerni manjši in abstraktnejši vzorci, medtem ko lahko višje na svojih oblekah nosijo drzne, velike vzorce.

image_14091345_5.jpg

Ekstravaganca

Seveda je, ko gre za ekstravaganco v poslovnem svetu, priporočena zadržanost, a kanček napetosti si vseeno velja privoščiti. Če se bojite prosojnosti, lahko zagato rešite z večplastnim oblačenjem. Predvsem pa se ne odrecite čipkam, s katerimi boste razbili poslovno resnost in dodali kanček prefinjene ženstvenosti.

Obleke in krila

Obleke so novi poslovni kostimi. Vrhunski kroji, prefinjene tkanine in asimetrični rezi so jim vlili čisto novo življenje in jih popeljali daleč od nekdanje dolgočasnosti. Dopolnite jih z nakitom in modno torbico, izberite nekoliko bolj opazne čevlje in moden plašček, pa se boste lahko v dnevni obleki sprehodili v eleganten večer.

Plaščki

Prehodni plašč ima tisoč in en obraz, njegova poglavitna lastnost je, da ne pozna dolgčasa. Mojstrsko je krojen, iz najbolj nenavadnih materialov in barv ter z detajli, ki jemljejo dih. Zapet in s pasom pa se lahko spremeni celo v zapeljivo različico obleke.

Predajte se kreativnosti in poudarite svojo individualnost!

V kaj velja investirati

Kateri so tisti modni kosi, s katerimi boste dnevno opravo spremenili v večerno:

 • domiseln plašček
 • top ali blazer iz svetlikajočega se materiala
 • nekaj iz čipke
 • velik kos nakita s kamni ali starinskim pridihom
 • opazna ogrlica (lahko je dolga z obeskom ali bogata in ob vratu)
 • zapestnica
 • najnovejši slog nošenja prstanov vključuje več tanjših drug ob drugem
 • salonarji v barvi pudra
 • velike broške so se v tej sezoni vrnile,
 • visoke rokavice, ki segajo do komolcev,
 • koketna torbica v modnem barvnem odtenku.

Avtorica: Petra Kancler


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)