Nišni parfumi za izstopanje

Omislite si vonj, s katerim boste dišali drugače kot večina.

29.9.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages, arhiv proizvajalcev | Avtor: Da. M.

Nišni parfumi za izstopanje

Ženske smo vedno rade drugačne oziroma korak pred prijateljicami in kolegicami. Nekaterim laska, da se druge ozirajo za tem, kaj nosijo, kako dišijo in kaj jim je všeč, druge posnemanje moti. Kakor koli že, enkrat v življenju, po navadi to sovpada z leti, se zgodi, da vsaka najde slog, ki ji najbolj pristaja, jo izpopolnjuje in dopolnjuje. Enako se zgodi z dišavami. Če smo kot študentke vse vzdihovale za tisto sezono najbolj priljubljenim parfumom, pa je zdaj čas za unikatnost. In tu nastopijo nišni parfumi. Za te je značilno, da so zelo kakovostni, saj vsebujejo veliko naravnih esenc in visoko koncentracijo dišav. Torej so bistveno bolj obstojni kot vsesplošno priljubljeni in dostopni parfumi. Še posebna zanimivost pa so njihovi ustvarjalci. Za te večkrat velja, da so odštekani, drzni in da združujejo na prvi pogled nezdružljive esence. Zato lahko pri nišnih parfumih pričakujete tako rekoč vse! Tudi precej višjo ceno.

Redek prestiž

Te dišave so sestavljene iz redkih in dragocenih sestavin, ki jih ustvarjalci kupujejo po vsem svetu. V nišnih parfumih lahko najdemo damaščansko vrtnico, oud les iz Laosa, listke jasmina, iris iz francoskega predela Grasse, ambro ali srebrno kadilo. Nedostopnost in redkost sestavin seveda vplivata na cene parfumov, ki so bistveno višje od dišav priznanih modnih hiš.

Švedi niso velesila v izdelovanju dišav, a znamka Stora Skuggan izdeluje izjemne parfume, ki pa imajo tudi izredno lepe stekleničke.

Nišni parfumi se največkrat znajdejo v luksuznih trgovinah modnih prestolnic, a tudi v Ljubljani bodo ženske (in seveda moški, največkrat so ti vonji unisex) prišle na svoj račun. Največja izbira pa je kajpak na spletu. Kako izbrati vonj zase prek spleta, je povsem logično vprašanje. Večina tovrstnih spletnih trgovin ponuja možnost vzorčkov za testiranje doma. Zato razlogov, da se ne vključite v klub parfumskih sladokuscev, ni!

Kultne in priljubljene dišave najdete pod imeni Diptyque, 19-69, Stora Skuggan, Serge Lutens, Creed, Amourage, Montale, Escentric Molecules, Penhaligon’s …

Poznavalcem parfumskega sveta je znana znamka Diptyque, njihov Eau de Minthé Eau de Parfum, vsebuje mint, kar je redkost za dišave. Svež, nekoliko možat vonj je primeren za vse letne čase.

Pravilen nanos

In če si že privoščimo takšno razkošno dišavo, bo koristno vedeti, kako jo pravilno nanašamo. Neštetokrat ste že videli in storili sami: potem ko ste na zapestji nanesli izbrano dišavo, ste podrgnili drugo ob drugo. To na videz povsem neškodljivo in celo logično dejanje pa vaši dišavni vodici ne dela ravno usluge. Nasprotno. Kaj se namreč tedaj zgodi?

Prav je, da parfum nanašate na zapestja, saj je koža tam tanka in topla, kar okrepi dišavno noto. Drgnjenje drugo ob drugo pa na žalost pospeši njegovo izhlapevanje. Poleg tega samo trenje poškoduje molekule v dišavi in posledica je spremenjen vonj. Zdaj imate odgovor na vprašanje, zakaj se vam zdi, da ta tedaj, ko jo povohate v steklenički, diši drugače kot potem, ko jo nanesete na kožo.

Tako bo bolje: rahlo navlažite zapestja in še vlažna poškropite s parfumom ter počakajte, da se posuši na zraku. Lahko stopite še korak naprej: na polt nanesite vlažilni losjon brez vonja, nato pa čezenj poškropite dišavo. Bolj ko bo polt navlažena, dlje vas bo parfum razvajal z značilno noto.

Preberite še: To so najbolj priljubljene slovenske make up artistke, ki jim moraš slediti

Morda vas zanima tudi: Trendi 2020: To so pričeske, ki bodo navduševale jeseni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)