Naše manekenke, ki so uspele v tujini

Pozirajo za prestižne modne znamke, krasijo naslovnice revij in sodelujejo z zvezdami svetovnega slovesa.

13.10.2015 ob 8:15

image_14271353_1.jpg

S slovensko lepoto so osvojile in še osvajajo modni svet Ana C. White, Valerija Kelava, Sara Brajko in druge.

Ena najuspešnejših slovenskih manekenk je 34-letna Ana C. White (prej Ana Colja), ki je pred kratkim prvič postala mamica. V bogati karieri je sodelovala s številnimi vrhunskimi imeni, kot so Giorgio Armani, Christian Dior, Chanel in Lacoste. Pozirala je za modne rubrike prestižnih ženskih revij Vogue, Marie Claire in Elle. Videli smo jo v oglasih za L'Oréal in Avon, a tudi v reklami za pivo, v kateri je nastopil pevec Justin Timberlake.


Že slediš Mični na Facebooku?

"Z manekenstvom sem se začela ukvarjati pri 21 letih, ko sem nastopila na Supermodelu Slovenije. Hvala Tei in Veri Hegeduš ter Matjažu Baniču in Milanu Gačanoviču, da so verjeli vame," poudari uspešna manekenka, ki je trenutno na porodniškem dopustu. Pove, da je bila prelomnica v njeni karieri delo za znamko Armani Jeans. "Seveda sem takrat že slišala za Armanija, ni pa mi bilo jasno, kaj pomeni delati z njim. To delo mi je odprlo še nekaj vrat, ki so bila prej morda zaprta," se spominja. Začetki Anine kariere so se odvijali v Milanu, pozneje pa jo je delo poneslo drugam, tudi čez lužo in v Avstralijo. In njen nasvet mladim manekenkam, ki si želijo uspeti v svetu mode? "Delajte to, kar vas veseli. Če ste srečne, se to pozna. Trdo delo, odrekanje, pamet v glavi, kot bi rekel moj oče, in uspeh je neizogiben. Pa seveda primeren odnos do sodelavcev – nihče ne mara delati z bedaki," se zasmeji.

Ana C. White

Med najboljših 100

Modni svet v svetovnem merilu je s slovensko lepoto neizbrisno zaznamovala 25-letna Valerija Kelava. Superuspešna lepotica s kostanjevimi lasmi in svetlimi očmi, ki je v Sloveniji začela kariero kot model za znamko Oktober, velja za eno od 100 najuspešnejših manekenk na svetu. Sodeluje s prestižnimi modnimi hišami: Marni, Missoni, Gucci, Lanvin, Marc Jacobs, Roberto Cavalli, Burberry in Chanel.

Njena kariera se je začela strmo vzpenjati, ko je podpisala pogodbo s pariško agencijo Next. Po debitantskem nastopu jeseni 2009 je z njo nemudoma želela sodelovati vrsta uglednih modnih hiš, in kmalu se je po brveh sprehajala v kreacijah Prade, Gianfranca Ferrèja, Alexandra McQueena, Miu Miu, ... Kljub velikim uspehom v tujini s svojo navzočnostjo rada podpre domače modne dogodke, tu in tam jo srečamo na naši družabni sceni.

Precejšnje uspehe na svetovnem prizorišču ima za seboj Anela Šabanagić, zmagovalka prvega slovenskega modnega resničnostnega šova Supermodel Slovenije. Sodelovala je z oblikovalci Rachel Zoe, The Blonds in Oscar de la Renta. Pri nas smo si svetlolasko najbolj zapomnili po zgodbi o snemanju oglasa za znamko Rimmel s supermanekenko Kate Moss – Anela je na snemanju posodila svoje telo za posnetke, ki so bili pozneje videti, kot da je na njih Mossova.

Največji modni up iz domačih logov pa je Sara Brajko, ki jo v tujini primerjajo s Kate Moss. Čeprav se že zdaj lahko pohvali z nastopi na številnih uglednih modnih dogodkih v Londonu in Milanu, strokovnjaki prerokujejo, da bo njena kariera v prihodnjih letih dosegla neslutene višave. Kljub mladosti ima lepotica za seboj že dve leti uspešnega dela v tujini.

Avtorica: Ajda Janovsky


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)