NAREDI SAMA: POM POM gladiatorke za 6 evrov

Najbolj vroče koplake letošnjega poletja si lahko narediš povsem sama.

19.7.2016 ob 7:55

20160718_193241 (Kopiraj).jpg

Draga moja,

Danes ima zate nekaj zelo posebnega. Novo obutev za tvoje poletne nogice, ki se bodo novitete tako razveselile, da bodo še bolj blestele kot sicer. In kar je najbolj zabavno, obuvalce boš naredila, tako kot jaz, povsem sama. Vzelo ti bo zgolj uro časa, par živčnih vojn in ok, nekaj lepila na koži. Na koncu cofkastega projekta boš imela nove sandale za zmenek s simpatijo, večerno zabavo s prijateljicami, tvoja denarnica pa bo vzklikala od veselja, saj bo prihranila vrtoglavih 50 evrov.

Že od nekdaj rada ustvarjam in svojo kreativno žilico izražam skozi različne DIY projekte (o.p. DIY – ang. Do It Yourself – Naredi sam/a). Ne uspejo mi vsi, pogosto se namreč zgodi, da vse skupaj vržem v koš, a kljub temu v ustvarjanju prav zares uživam. Velikokrat se je zgodilo, da sem na družbenih omrežjih ali v trgovinah opazila nek nov trend, novo modno muho, pa naj bo ta povezana z oblačili ali modnimi dodatki. Ker obe dobro veva, kakšne so cene modnih novitet, sem si v te namene nekaj let nazaj privoščila nakup šivalnega stroja, ki sem ga poimenovala Rodrigo. Model je še bolj trmast kot jaz in imava resno ljubim/sovražim razmerje, sva pa dala skozi že marsikatero blago in mnoge neravne šive.  Od takrat naprej redno poustvarjam raznorazne modne projekte, ki ne samo, da so povsem personalizirani in narejeni posebej zame, temveč z njimi prihranim tudi kar nekaj denarja.

PhotoGrid_1468870182408 (Kopiraj).jpg

Pred dobrim mesecem sem na spletu zasledila pom pom sandale, ki so postali pravi hit. Vsi jih imajo. Tuje in naše zvezdnice so nad njimi navdušene, družbena omrežja pa so polna poletnih nogic s cofkastimi gladiatorkami, za katere moraš odšteti od 50 do 100 evrov. Halo? Vi to resno? 100 evrov za poletne sandale, ki bodo razpadli ob prvem večjem nalivu ali preglobokem pogledovanju v kozarec v petek zvečer? Ne, ne, to je vsekakor bizarno preveč denarja, zato sem se odločila, da jih naredim kar sama. Za pičlih 6 evrov! In vesela sem, da lahko s tabo delim celoten postopek, ki sem ga posebej zate tudi fotodokumentirala.

Si pripravljena? Pa začniva.

Potrebuješ:

• Stare sandale ali flip flopke, ki potrebujejo preobrazbo
• 5 metrov usnjene vrvice (3 EUR)
• Cofke različnih barv in velikosti (1,50 EUR)
• Umetno perje različnih barv (1,50 EUR)
• Stari modni dodatki, ki jih ne nosiš več (obeski iz zapestnic ali verižic, vrvice, biserčki, trakovi – karkoli kičastega, ki bo poživilo tvoje obuvalo in dalo tisti boho hipijevski pridih, ki je že dve leti v modi)
• Lepilo ali šivalni pribor
• Eno uro časa
• Hladno pijačo
• Fotoaparat, da vse skupaj pofotkaš in dražiš najboljšo prijateljico, ki bo nad tvojo novo pridobitvijo navdušena

20160718-428849590 (Kopiraj).jpg

Tri, dva, ena … 50 evrov prihranka!

Usnjeno vrvico razdeli na dva enaka dela in se odloči na kakšen način želiš, da se tvoje gladiatorke zavezujejo. Možnosti je veliko, od te, da se zavežejo le na zgornjem delu in v višino, ali pa jih bolj fiksiraš na peti, da ti ne zdrsnejo dol ob morebitnem hitrejšem koraku. Sama sem se odločila za slednjo varianto, saj ni nič hujšega kot sezut čevelj v kakšni butasti situaciji, npr sredi centra Ljubljane, ob največji gneči, s sladoledom v roki, tebi pa se odveže sandal in po možnosti stopiš še v kakšen smrdeč kakec. Hvala Murphy.
Sama sem se odločila za tehniko lepljenja s pištolo, ker se očitno nikakor ne morem naveličati skeleče bolečine na koži, vsakič ko štorasto zgrešim mesto lepljenja. Vrvico sem z lepilom pritrdila ob posamezno flipflopko, lahko pa si pomagaš tudi z močnim šivom.
Cofke sem nato razdelila na dva enaka kupčka, saj sem želela, da sta sandala barvno usklajena. Seveda to ni pravilo in lahko na vrvico nalepiš različne barve in oblike cofov, moja odločitev naj ti služi zgolj kot primer. Alternativa lepljenja cofov na usnjeno vrvico je šivanje. Vsakega lahko prišiješ, vendar je ta tehnika mnogo bolj zamudna, jaz pa iščem hitre in enostavne rešitve.

20160718_182346 (Kopiraj).jpg

Lepljenja sem se lotila tako, da sem si obula flipflopke, zavezala in začela z lepljenjem cofkov kar direktno na vrvico. To tehniko morda odsvetujem, sploh če si tako nerodna kot jaz.

Število prilepljenih cofov na kožo: 6.
Število kletvic ob žgoči bolečini: si nora, kdo bi to štel?

20160718-717670621 (Kopiraj).jpg

Ko so cofki na svojem mestu in se ti zdi, da jih je dovolj (nikoli jih ni dovolj), uporabi še umetno perje in ostalo kičarijo, da jim dodaš še več barve in tekstur. In draga moja, to je to!

Imaš nove gladiatorke, za katerimi ne boš vzdihovala samo ti, temveč tudi tvoje prijateljice in vse mimoidoče frajle, ki si bodo želele prav takšnih. S svojimi sem sicer zadovoljna, vendar jih bom zagotovo še dodatno okrancljala.

Še namig: Če ti bo kakšen cofek ostal, ga lahko prilepiš na torbico, prstane, zapestnice, če pa bi šla še korak dlje in se pozabavala pa naredi unikatno majico z napisom iz cofkov (na primer: Pobožaj me).

Ni za kaj.

20160718_192209 (Kopiraj).jpg20160718_192040 (Kopiraj).jpg20160718_191343 (Kopiraj).jpg

Pom pom sandale je naredila Barbara Kotlušek.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)