Modni objektiv: Brezrokavnik, od osovraženega do "it" modnega kosa

Mičnin modni objektiv je po ulicah domače prestolnice tokrat lovil brezrokavnike, takšne, ki so spet v modi.

21.9.2016 ob 7:20

1.JPG

Besede brezrokavnik se neupravičeno drži oznaka, da ne sodijo v modni svet. Ob misli na brezrokavnik večina najprej pomisli na tiste športne puhovke za nedeljske izlete z družino ali pa na pletene različice, ki jih babice tako rade oblečejo za posedanje na verandi, saj pogrejejo ledveni predel.

To sezono so v nekoliko podaljšani brezrokavniki zajadrali nazaj v svet ulične mode.

Od športa in domače uporabe do uličnih trendov

Brezrokavnike v bolj elegantni različici smo najprej spoznali kot moške telovnike, ki pod – oziroma namesto – suknjiča dopoljnjujejo elegantno srajco. Iz poslovnega pa so se prebili tudi v modni svet, ki mu je nadel še več glamurja.

Med "must have" modne kose so torej prišli podaljšani brezrokavniki, ki padajo ob telesu. V ponudbi je največ takšnih, iz debelejših in trših tkanin, podobnih kot pri suknjičih. Med najbolj priljubljenimi barvami sta klasična črna in bela, ker pa takšen kos lahko lepo popestri stajling in poskrbi za piko na i, ste lahko z barvami veliko bolj drzne.

2.JPG

Letnim časom in modnim kombinacijam prijazen kos

Brezrokavniki svoje delo najbolje opravijo, če jih nosimo odpete - veliko modelov prav s tem namenom niti nima gumbov. Najboljši del teh vsestranskih kosov je ta, da so primerni za vse postave. Sploh daljši modeli, ki padejo čez zadnjico in boke, lahko prikrijejo prav tisto, česar ne želite pokazati.

Uporabni so pravzaprav v vseh letnih časih. Ko se poletje bliža koncu, lahko poletne stajlinge – kratke hlače in top, nosimo še malo dlje, če si čez poveznemo še dolg brezrokavnik. V hladnejših mesecih pa ga je povsem dovoljeno obleči čez majico z dolgimi rokavi.

Modne gurujke jih nosijo na številne kombinacije, najbolj priljubljena je tista z dolgimi hlačami, kjer za čez dan poleg obujete superge, ki jih zvečer brez sramu zamenjate za petke.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)