Mateja Benedetti: Modna oblikovalka, ki je obiskovalce LJFW spodbudila k plesu

Modna oblikovalka Mateja Benedetti je pripravila odličen modni performans.

25.10.2019 ob 11:15 | Foto: Jure Makovec/LJFW | Avtor: Da. M.

Mateja Benedetti: Modna oblikovalka, ki je obiskovalce LJFW spodbudila k plesu

Četrti večer ljubljanskega tedna mode je minil v znamenju modnega performansa znamke Benedetti life, ki jo ustvarja Mateja Benedetti. Znamka raziskuje živalske vrste, ki so ogrožene zaradi uničevanja naravnega habitata, lova ali podnebnih sprememb. 

»Pomlad/poletje 2020 smo posvetili papigam, ki so ravno zaradi vsega naštetega ogrožene,« nam je o kolekciji povedala oblikovalka, katere znamko že dolgo povezujemo z ekološko modo, varovanjem okolja in trajnostnim razvojem. »Žal je izgorevanje Amazonke sovpadlo s konceptom kolekcije, zato smo se pri Benedetti Life odločili, da vse skupaj še bolj poglobimo in stopili v stik s slovenskim fotografom Simonom Plestenjakom, ki živi v Braziliji. Posebej za modno revijo nam je posredoval originalne posnetke Amazonskega gozda,« je razložila Benedettija. 

Performans pa je poleg ozaveščanja imel tudi dobrodelno noto. Del dobička od prodanih oblačil bodo namenili gradnji indijanske tradicionalne šole plemena Yawanawá, ker sta njihovo znanje in modrost ključnega pomena za ohranjanje Amazonskega pragozda.

Benedetti Life flash modno revijo je režiral Matjaž Pograjc, med drugimi pa sta nastopila tudi mlada igralca Klara Kastelec in Jurij Drevenšek, za stylinge pa je poskrbel Metod Črešnar.

V prvih vrstah so si modno revijo ogledali Gorka Berden, Alma Kochavy, Tjaša Kokalj, Ana Colja, Milan Gačanovič, Danica Lovenjak, Aljoša Bagola in njegova soproga Iva Kranjc Bagola: »Večino kreacij sem že videla, ta show pa me je čisto navdušil. Res sem uživala v glasbi, kolekciji in nasploh celem showu,« je povedala Iva. 

Prav tako navdušena je bila manekenka Anela Šabanagič. »Mateja je danes pokazala svojo sposobnost, kreativnost in inovativnost, ki jo premorejo redki. Celoten performans je odražal njeno delo in moram priznati, da sem izredno uživala. To je bila čista Mateja Benedetti!« je šov pohvalila Anela. 

V galeriji si oglejte kolekcijo Mateje Benedetti in plesne trenutke modnega perfomransa.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)