LJFW: Je Slovenija dobila naslednika Petra Movrina?

Drugi dan LJFW je navdušil Jan Brovč.

23.10.2019 ob 10:31 | Foto: Jure Makovec | Avtor: Da. M.

LJFW: Je Slovenija dobila naslednika Petra Movrina?

Na ljubljanskem tednu mode se je predstavil mlad oblikovalec Jan Brovč, ki je s svojimi kreacijami navdušil zbrane ljubitelje mode v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Jan Brovč se je pri oblikovanju najbolj navdihoval pri klubski sceni osemdesetih let. »Oblikovana oblačila nimajo določenega spola. Pri ustvarjanju želim čim bolj izraziti svojo lastno estetiko, uporabljati različne manipulacije blaga in ustvarjati različne teksture, kot tudi reciklaže in predelave oblačil,« pravi Brovč. 

Da so njegove kreacije res nekaj posebnega, sta se strinjala tudi Milan Gačanovič in pa urednica italijanskega magazina Joys Magazine Gili Biegun. »Lahko rečem, da je Jan tokrat prekosil samega sebe, hkrati pa ostal zvest svojemu stilu. Njegove kolekcije počasi dobivajo 'haute couture' moment, mislim, da ga čaka svetla prihodnost v tujini, tako kot je to uspelo Petru Movrinu. Peter je odličen, Jan pa pri svojem izražanju še bolj napadalen, kar je v današnjem svetu izjemno pomembno za preboj v modnem svetu. Če si drugačen, si namreč viden, če si viden si prodajen in če si prodajen, si bogat,« je prepričan Gačanovič. Gili Biegun pa je povedala, da se Jan zelo močno izraža, povsem navdušila pa jo je njegova celotna kulisa. 

O primerjavah s Petrom Movrinom in številnih pohvalah je Jan Brovč povedal: »Zelo rad bi se zahvalil ekipi LJFW, ki je dovolj odprta, da je sprejela moje ustvarjanje. Pri kreiranju letošnje kolekcije sem domišljiji namreč pustil prosto pot, porabil sem zelo malo metražnega blaga, večino sem recikliral. Seveda si želim, da bi nekoč ustvarjal v tujini, najverjetneje bom študij nadaljeval izven naših meja. Zdaj, ko je teden mode za mano, se bom prepustil toku, kam naprej.«

V galeriji si oglejte njegove kreacije.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)