Nina Šušnjara: Prihodnost mode vidim v unikatih

Nina Šušnjara o izkušnji v New Yorku, krajšem premoru in prihodnosti mode

18.10.2019 ob 5:50

Slika avtorja - Daša Mavrič Piše:

Daša Mavrič

dasa.mavric@delo.si

Nina Šušnjara: Prihodnost mode vidim v unikatih

Znana modna oblikovalka Nina Šušnjara je leta in leta nizala poslovne uspehe, imela odmevne revije, sodelovala z različnimi blagovnimi znamkami in izkusila tudi modni svet na drugi strani Atlantika, letos pa si je vzela nekaj časa zase. »Potrebovala sem odklop. Povsem iskreno povem, da deset let nenehnega dela pusti posledice. Vsaka kolekcija, vsak dogodek, vse to zahteva ogromno dela, in človek se iztroši. Pogrešala sem čas zase, za družino in prijatelje,« nam je povedala Nina. »Hkrati se mi zdi, da ni najboljše, da si ves čas prisoten, temveč se je bolje malo umakniti in vrniti, pokazati kaj dobrega in se spet umakniti.«

Zdaj spet na vseh obratih

Z oblikovalko smo se pogovarjali ob predstavitvi njenega sodelovanja z angleško modno znamko obutve. »To sezono imam že spet precej zasedeno, pred kratkim smo predstavili vrečke za večkratno uporabo, ki sem jih naredila v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, povabljena sem bila tudi k sodelovanju z znamko Hunter, kmalu sledi novo sodelovanje z znamko Equa, po vsem tem pa pride na vrsto moja nova kolekcija.« O tej je še skrivnostna in pravi, da bo spet presenetila.

Nina je slovenska ambasadorka kultne angleške znamke.  Za znamko Hunter je ustvarila modne dokolenke.

Kot je presenetila z odmevnimi obiski v New Yorku, kjer je uspešno predstavljala svojo znamko Susnyara. »Po lanskem obisku New Yorka sem ugotovila, da bo za nekaj časa dovolj. Imeli smo teden za medije, modno razstavo, skratka, veliko dela, a čeprav sem imela New York vedno rada, pa to ni več to. New York ni več takšna modna prestolnica, kot je bil včasih. Menim, da je vsega preveč, hkrati pa tam vlada nekakšna sredina, sivina, in so presežki res redki. Če povem kar direktno, vse skupaj je precej dolgočasno. Tukaj, v Evropi, se razvijajo veliko boljše stvari. Prihodnost mode vidim v tem, da se ljudje zatekajo k oblikovalcem in njihovim unikatom, ki so narejeni v človeških razmerah. Zadnjih nekaj let je bila hitra moda res v ospredju, a zdaj se premika v smer, ki je do nas oblikovalcev veliko bolj prijazna,« je trenutno dogajanje v modnem svetu komentirala Šušnjarova.

Nina Šušnjara se torej po krajšem odmoru vrača na slovensko modno sceno, za znamko Hunter je oblikovala nogavice. »In čeprav se zdi rezultat preprost, oblikovanje nogavic pa lahko, moram povedati, da ni povsem tako. Od ideje do danes, ko smo predstavili moj izdelek, je minilo več kot osem mesecev,« nam je še zaupala v smehu.

Priporočamo tudi: Izjemen uspeh slovenske manekenke v Parizu. O njej pisal tudi Vogue

Preberite tudi: VIDEO: Tako boste naredili popolne jabolčne štruklje

Morda vas zanima še: To je ključen karirast kos, ki ga to sezono potrebujete v omari


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)