LJFW: Pobegle bradavičke in izgubljeni čeveljci

Modna smetana si je na Trgu republike ogledala še zadnji sklop revij Ljubljanskega tedna mode. Nove kolekcije so predstavili MORRO, ALMIRASADAR, Maio, Pentlja Concept Store in Draž.

17.4.2016 ob 8:35

12_LJFW_april2016_MORRO_Foto_by_Jure_Makovec.jpg

MORRO – NAZAJ K FORMI

MORRO se bo predstavil s "perfektno funkcionalnostjo in čustveno estetiko". Kolekcijo v črnini je za mlado prekmursko podjete oblikovala modna oblikovalka in ilustratorka Tatjana Kalamar Morales. Poleg elegantnih moških oblek kolekcijo sestavljajo tudi romantične ženske kreacije. Gledalci so ujeli tudi nekaj pobeglih bradavičk, dvem manekenkam pa so jo zagodli še preveliki čevlji, ki sta jih sezuli, odvrgli z brvi in ob bučnem aplavzu bosi nadaljevali s predstavitvijo.

ALMIRASADAR – Športni kolaž

Kolekcija Almire Sadar je namenjena vsem ženskam, ki se dobro počutijo v udobnih, mehkih in funkcionalnih oblačilih. Serijo oblačil, ki so videti udobno kot domača trenirka, a hkrati modno in elegantno, sestavljajo še plašči iz kašmirskih in volnenih tkanin, ki s svojo mehkobo kar vabijo, da se ovijemo vanje. Silhueta oblačila se prilagaja načinu zavezovanja, oblačila pa so primerna za vse številke.

Maio – OLIVER TWIST

Vsi poznamo zgodbo Oliverja Twista, ki je moral krasti, da je lahko preživel, to je tudi razlog za globoke žepe na njegovih hlačah," je o svoji kolekciji povedala oblikovalka iz Šibenika Maria Krnić. V kolekciji je kombinirala material, kot je tvid, s športnimi kroji, zanimivimi našitimi žepi v obliki kroga in potiski s peresi, saj tudi v Oliverjevem času ljudje niso pisali s kemičnimi svinčniki, temveč s peresi.

Pentlja Concept Store

Pentlja Concept Store je odprla svoja vrata jeseni 2015 z namenom, da na enem mestu ponudi izbor slovenskih in regijskih oblikovalskih izdelkov. Poleg oblačil, nakita in raznolikih modnih dodatkov je v trgovini mogoče najti tudi izbrano kozmetiko, dodatke za dom, regijske modne in lifestyle revije ter darilca.

Draž – FORMA FORMULE

Kraljica in kralj pletenin, dvojec Urša in Tomaž Draž sta v tokratni kolekciji prevode matematičnih formul na pleteno strukturo aplicirala barvite likovne podobe. Jesensko-zimska kolekcija Draž 2016/17 je nastala v sodelovanju z zavodom MATHEMA. V nosljivi različici ohranjajo izvirno barvno skalo, s svojo razgibanostjo pa grafični prikazi narekujejo neenotno silhueto oblačil. Oster kontrast predstavljajo črno bele obdelave paleolitskih op-art vzorcev.

Avtor: F. M.

Foto: Jure Makovec


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)