Knit And Green: Slovenska znamka pletenin, ki misli na okolje in mrzle dni

Pletenine, ki pletejo modno revolucijo.

24.10.2017 ob 11:10

IMG_0682.jpg

Iz vseh strani poslušamo, da je sedaj pa res že čas za trajnejšo modo, za nakup oblačil, ki nam bodo služila dlje in z njimi ne bomo podpirali hitre modne industrije, ki postaja že zelo podobna industriji hitre hrane. Delček nasprotja temu času, za katerega se zdi, da prehiteva že samega sebe, je slow fashion, ki je nekakšna modna revolucija – ta zagovarja trajnostno, okolju prijazno in kakovostno modo. »Knit And Green je slovenska znamka oblačil in modnih dodatkov, ki stopa po tej poti,« nam je povedala Tajda Ferko. »Je družinska znamka, ki jo jaz in moja mama Mateja predstavljava na ameriški spletni platformi Etsy. Prisegava na minimalistične, sodobne in preproste dizajne, ki so izdelani na povsem tradicionalen način – s pomočjo švicarskega pletilnega stroja Pfaff Duomatic,« nam je na kratko svojo znamko predstavila Tajda. 

IMG_2122.jpg

Začeli sta pred dvema letoma, ravno v tem času, ko sta se pripravljali na mrzle in praznične dni. »Takrat sva predstavili svoj prvi produkt – pletene ponče. Tisti prvi koraki, ki so v resnici privedli do odprtja spletne trgovine pa segajo desetletja nazaj,« pripovedujeta. Mateja se namreč s šivanjem, pletenjem in z oblikovanjem oblačil nasploh ukvarja že od svojih najstniških let, svoje znanje pa je prenesla tudi na hči Tajdo.

In zakaj sta se odločili ravno za pletenine? »Pri pleteninah naju v prvi vrsti privlači njihova brezčasnost – so nepogrešljiv del vsake zimske garderobe, s kančkom domišljije pa lahko na unikaten način popestrijo tudi poletne outfite«.

IMG_0956.jpgIMG_1345.jpgIMG_1925.jpgIMG_2203.jpgIMG_6420.JPGIMG_6493.jpgIMG_0712.jpg

Avtorica: Da. M. 
Foto: Knit And Green


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)