Kako izbrati moden zimski plašč

Nov zimski plašč je vsekakor najrazburljivejši nakup te sezone, a hkrati tudi najbolj stresen.

16.10.2015 ob 6:30

Paris28.jpg

Če se boste letošnjo zimsko sezono razveselili z novim plaščem, imate najbrž že izdelano idejo, kakšen mora biti. A če kljub temu potrebujete še nekaj pomoči in nasvetov, kako se lotiti nakupa, kako izbrati takšnega, ki vas ne bo grel samo eno zimo, in kje najti takšnega, ki bo poleg vsega naštetega še moden, si lahko pomagate z nekaj priročnimi nasveti.


Že slediš Mični na Facebooku?

Trendi sezone. Čeprav je najboljše in najlažje ubrati varno pot in kupiti klasičen plašč, vseeno malce razmislite o trendih. Pomislite, kakšni so vam všeč, in poskusite najti priljubljeno verzijo, takšno, ki vam bo pristajala in s katero boste lahko zgradili veliko različnih kombinacij. Poleg tega boste v plašču uživali toliko bolj, če ga boste nosili z veseljem.

Paris1a.jpg

Nove barve. Najbolj praktične so nevtralne barve, denimo siva, rjava, črna in peščena, a plašč ne bo služil samo temu, da vas bo grel, temveč bo postal del vašega stila. Če boste boste izbirali premišljeno in se odločili za barvo, ki vam je res pisana na kožo, je lahko tudi rožnat plašč zelo uporaben.

Vzorci in materiali. Tudi pri materialih in predvsem vzorcih je vse odvisno od trendov, zato ne pretiravajte. Zapomnite si, da ni tako kot pri barvah – te lahko vedno naredite moderne, zlasti če izražajo vaš stil, pri vzorcih pa je drugačna zgodba. Zdaj so denimo zelo moderni azteški, a kdove, kako boste nanje gledali že čez eno leto.

Ko kupujete plašč, si torej zastavite dve ključni vprašanji:

  • Kaj mi je všeč? Dolg, kratek, klasičen kroj, trendovski, barvit, osnoven? Najprej imejte v mislih svoj osebni in življenjski stil, nato pa okrog tega gradite idejo o plašču. Nima smisla denimo kupiti dolgega, če se veliko vozite z avtomobilom.

  • Kaj potrebujem? Najpomembnejše je, kako topel je. Preverite, iz kakšnih materialov je sešit. Potem pride na vrsto kroj in to, kako se prilega vašemu telesu. Vedno ga pomerjajte oblečeni v pulover ali jakno. Razmislite tudi, ali potrebujete takšnega, ki bo primeren za več različnih priložnosti.


Z leti se vam bo v omari nabralo več zimskih plaščev. Da boste imeli od njih čim več, kupujte različne; denimo enega za vsakdanjik, enega lahkotnega za po trgovinah, enega iz nepremočljivih materialov, enega elegantnejšega in enega zelo toplega za zimske potepe.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)