Jesenske smernice: Sproščeno, a zrelo

Modne smernice bodo to jesen razveselile tiste, ki si upajo več.

4.10.2015 ob 12:15

1508020000_1_1_bg.jpg

Letošnjo jesen se zdi, da so si smernice povsem nasprotujoče, od klasičnih kostimov, ozkih kril z visokim pasom, do bodo dolgih oblek, ki delujejo povsem sproščeno. A vsem smernicam je skupno to, da navdihe iščejo v 70. letih prejšnjega stoletja.


Že slediš Mični na Facebooku?

Če začnemo pri nakitu in dodatkih – ti so bleščeči in veliki. Po lanskem čaščenju minimalizma, se vrača svetlikajoč nakit, v katerem je, seveda, čutiti retro pridih. Čevlji so udobni in ženstveni. Polne pete, zaobljene konice in pašček okoli gležnja so trije elementi letošnjega jesenskega čevlja. In oblačila? Ljubiteljice klasike se lahko veselite vrnitve klasičnih kostimov, tiste, ki bi še ostale v poletnih oblekah, izberite lahke maksi obleke z dolgimi rokavi.


Preberite si še:

010_jesen_b.jpg

Najbolj opazen in zanimiv trend pa so krila z visokim pasom, ki segajo pod kolena, a v spodnjem delu razparana na široke trakove. Zimski plašči morajo biti kosmati! A ni se treba bati, da bi morali celo telo zaviti v kosmat kos, le kakšen dlakav detajl bo povsem dovolj. Za svečane dogodke pa obvezno izberite glamurozne visoke rokavice, ki segajo čez komolec.

Moški naj si za navdih prav tako ogleda kakšen film iz 70. let, saj vsa moška jesenska  moda izhaja iz tistega obdobja. Oblikovalci so se poigravali z dojemanjem spolov, njihovim prepletanjem in ustvarili izjemno androgene kose, ki si jih bodo z veseljem sposojale tudi ženske. V trendu so krzneni moški plašči, na oblačilih ne manjkajo grafični detajli, najbolj pogumni pa bodo izbrali kos z izjemno ženstvenim detajlom, na primer svileno pentljo ali veliko rožo. Pri barvah prevladuje vinsko rdeča.

Avtorica: Daša Mavrič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)