FOTO: Strašljive glave zasenčile lepo Gucci kolekcijo

Je oblikovalec sporočil, kar je želel?

22.2.2018 ob 12:10

Reuters_Pictures-20180221175955-28741200.jpg

Na milanskem tednu mode je včeraj zagotovo najbolj presenetil modni oblikovalec Alessandro Michele, ki ustvarja za kultno italijansko hišo Gucci. Z njegovim prihodom k tej znamki je bilo kmalu jasno, da bo Gucci doživel marsikatero spremembo in tudi včerajšnja revija je bila povsem v tem duhu. 

Michele si je namreč zamislil, da modelom v roke namesto torbic potisne njihove glave. Tako se je vsak od njih po brvi, oziroma operacijski sobi, v katero je bil spremenjen prostor, sprehodil z imitacijo lastne glave v naročju. S celotno postavitvijo je Michele želel prikazati delo oblikovalca, od rezanja, striženja do oblikovanja materialov v želji po ustvarjanju novih podob. A s predstavitvijo kolekcije, ki jo je poimenoval Cyborg sporočil le, da se mu zdi obglavljenje zelo v modi, so zapisali pri New York Postu.

Škoda, da so strašljive glave zasenčile sicer čudovito jesensko Gucci kolekcijo, pa menimo mi. Vendar pa Michele že ve, kaj dela. V času, ko se modne hiše spopadajo z rdečimi številkami, o čemer si lahko prebereš tukaj, je prav ekstravagantni modni oblikovalec tisti, zaradi katerega je Gucci prodajno uspešen.

Kreacije za jesen-zimo 2018 si lahko ogledaš v galeriji.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Reuters Pictures


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)