FOTO: Prvi večer LJFW s pridihom temačnosti

Večina zapoveduje črno, dve reviji navdušili z barvami.

7.11.2017 ob 3:00

6-11-2017 ljfw_1-2796.jpg

Prvi večer ljubljanskega tedna mode (LJFW), ki traja vse do četrtka in letos poteka v garažni hiši Kozolec, je vrata odprl sedmim oblikovalcem. Modna revija je bila razdeljena v dva sklopa, večji del prvega večera pa so sestavljali tuji oblikovalci. 

--> Na dnu prispevka te čaka zanimiva fotogalerija z obiskovalci tedna mode.

Modno revijo je odprla srbska modna znamka NEO DESIGN, ki je predstavila temačne in bojevniške kreacije. Sledila je prav tako srbska modna oblikovalka KATA, katere kreacije pa so bile popolno nasprotje temačni tematiki, saj je uporabila žive in mladostne barve. Tretja v prvem sklopu je bila hrvaška modna znamka MAKS, s podpisom oblikovalke Saše Maksimiljanović, pri kateri so prevladovale temne barve, asimetrija in ostre linije. Za razliko od prve so bile obleke bolj lahkotne. Četrta in zadnja v prvem sklopu pa je bila obenem tudi prva slovenska oblikovalka Nataša Hrupič, ki je predstavila večne kose, v različnih barvah in iz luksuznih materialov.

V drugem sklopu je bila prva na vrsti modna znamka BRLAN, ki je nastala izpod rok ustanoviteljice in oblikovalke Aleksandre Brlan. Zanjo so značilni spontani kosi in veliko barv, tokratna kolekcija pa je bila živahna in pisana. Po modni pisti se je sprehodilo tudi nekaj znanih obrazov, kot sta Inja Zalta in Ula Furlan. Sledila ji je Barbara Vrbančič, ki je nekdanja članica kolektiva Young@Squat, njena oblačila pa so navdahnjena z vintage stilom, videli pa smo veliko kril in oblek za različne priložnosti. Zadnja v prvem večeru pa je bila oblikovalka hrvaška oblikovalka Lore, ki je predstavila živahne modne kose, ki združujejo tradicionalno in moderno modo.

Večji del prvega večera so tako zaznamovali bolj temni modni kosi, večina oblikovalcev pa je bilo iz tujine. Glede na to, da je vreme precej temačno, pa sta bili modni reviji Kate in Aleksandre Brlan z vsemi živahnimi barvami, pravi balzam za oči.

Naš fotograf pa je poleg kreacij lovil še zanimive in bolj ali manj zainteresirane obiskovalce, ki takšne modne dogodke naredijo še posebno zanimive. Preveri v galeriji, kdo vse si je ogledal modne revije.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Rihanna odkrito o svoji teži. Kaj se lahko naučimo od nje?

Edino, kar pomaga, ko se nas loteva prehlad

Najbolj modni škornji te sezone

Kako se rodi kolumna

Avtorica: Klavdija Rupar
Fotografije: Črt Piksi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)