Česa drugi na vas ne marajo

Vaša oblačila, ličila in pričeska lahko na drugih pustijo povsem zgrešen vtis.

12.1.2016 ob 7:30

shutterstock_119541607.jpg

Če se odpravljate na razgovor za delo ali na intimni zmenek, je vaša največja želja pustiti dober vtis. Zato poglejte, kaj bo pri vaših sogovornikih morda pustilo drugačnega, kot bi si želeli.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Zmečkana obleka. Videz osebi, ki jo spoznavate, zagotavlja prvi vtis. In zmečkana srajca, bluza ali hlače nikakor niso v vašo korist. Po mnenju strokovnjakov namreč drugi strani o vas sproščajo, da ste nezainteresirani, nemarni in leni.

Umazani čevlji. Tudi čevlji pri prvem vtisu igrajo pomembno vlogo. Ni potrebno, da so novi in dragi, morajo pa biti urejeni in kar je najbolj pomembno, čisti. Umazana, zanemarjena obutev je znak površnosti in ležernosti.

Žvečenje. Žvečilni gumi je za nekatere navada, za druge način premagovanja stresa, za tretje osvežilec daha. Ne glede na to, kakšen je vaš razlog, da ga imate pogosto v ustih, strokovnjaki za neverbalno komunikacijo menijo, da ljudje, ki med pogovorom žvečijo, delujejo neresno in nezainteresirano. 

Čisti čevlji kažejo čisto drugačno podobo.

Vonj. Vsi imamo radi parfume in dišave, a premočni lahko izzovejo slabost ter celo migreno. Prav zato močni, sladki parfumi niso zaželeni, saj o vas govorijo,  da vam ni mar za druge. Enako velja tudi za oblačila, ki imajo vonj po tobaku.

Ličila in pričeska. Eno je urediti se, drugo pa pretiravati. Preveč vpadljiva in močna ličila ter pozornost zbujajoča pričeska pač nista nekaj, kar bi pustilo dober vtis. Drugi bodo o vas menili, da ste dvolični in negotovi vase, kar pa ni ravno dobra popotnica za snovanje osebnih ali poslovnih odnosov.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)