Če sanjate o popolni preobrazbi, si za pogum in navdih poglejte te filme

Prihaja del leta, ko bo narava zamenjala barve in popolnoma spremenila svojo podobo, mi pa bodo iz omar potegnili zimsko garderobo. Če tudi vas kdaj prime, da bi svoji zunanji podobi namenili popolno preobrazbo, imamo nekaj filmov, ki so vam lahko za navdih.

14.9.2019 ob 5:50 | Foto: IMDb | Avtor: F. M.

Če sanjate o popolni preobrazbi, si za pogum in navdih poglejte te filme

Ste tudi vi eni tistih, ki obožujejo primerjave fotografij, ki kažejo osebo pred in po preobrazbi? Kakšna sprememba! Vsi vemo, kakšno moč imajo nova pričeska, nov par čevljev, obraz po negi kože in telo po dobri športni aktivnosti ali popoldnevu v wellnessu.

Osvežitev vizualne podobe je prav tako pomembna kot delo na sebi in duhovnem miru. Le kdo ne začne dneva dobre volje, potem ko si je že zjutraj všeč v odsevu ogledala? Tu je nekaj filmov, ki vas bodo spomnili, da so spremembe povsem v redu. Hkrati pa vedite, da spreminjanje sebe na račun drugih ni pravi razlog. Če se lotite sprememb, to storite zato, da boste ugajali sebi, ne vsem ostalim!

Hudičevka v Pradi (The Devil Wears Prada), 2006

Igralka Anne Hathaway igra mlado Andy Sachs, ki začenja svojo karierno pot pri cenjeni modni reviji. Glavna urednica revije Miranda Priestly, ki jo igra izjemna Meryl Streep, je prav tako izjemna, a izredno stroga modna ikona, ki nad Andyjinim preprostim videzom ni najbolj navdušena. Andy se tako kot grda račka v modnem svetu s pomočjo sodelavca preobrazi v pravo modno divo, njena preobrazba pa je resnično osupljiva.

Nimaš pojma (Clueless), 1995

Cher Horowitz (Alicia Silverstone) je bogata, lepa in popularna dijakinja ugledne gimnazije na Beverly Hillsu. Ima celo ogromno garderobo, pri kateri si kar z računalnikom pomaga pri izbiri pravih oblek. In ne pozabite, da je bil film posnet leta 1995, za tisti čas je bila to precej nepredstavljiva modna funkcija. Eden od njenih novih projektov – poleg iskanja ljubezni in same sebe – je novo učenko Tai (Brittany Murphy) preobraziti v priljubljeno dijakinjo.

Princeskin dnevnik (The Princess Diaries), 2001

Zgodba o običajnem dekletu, ki čez noč postane princesa. Mia Thermopolis, ki jo je prav tako upodobila Anne Hathaway, je bila od nekdaj malo drugačna in nikoli se ni znala vklopiti med vrstnike, ki se se iz nje pogosto norčevali. Nekega dne izve, da je podedovala plemiški naziv manjše evropske kneževine imenovane Genovia. In njena preobrazba v princesko se začne.

Preobrazba (The Makeover), 2013

Zgodba spremlja inteligentno profesorico s harvardsko izobrazbo Hannah Higgings (Julia Stiles), ki želi kandidirati v Kongresu, a ji politika ni pisana na kožo, saj se volivci z njo nikakor ne poistovetijo. Ko naleti na preprostega dostavljalca piva Elliota Doolittla (David Walton), iz njega ustvari nov "projekt". Kako tega iskrenega moškega, s katerim se lahko poistovetijo ljudje, preobraziti v politika, ki bi ga na naslednjih volitvah lahko spravila v Kongres?

Lepotica pod krinko (Miss Congeniality), 2000

Priljubljena Sandra Bullock v filmu Lepotica pod krinko igra FBI agentko Gracie Hart, ki je na tajni misiji v lovu za serijskim morilcem. Sicer nič kaj elegantna agentka se mora popolnoma fizično preobraziti, da kandidatke za miss ne bi posumile, da ni ena od njih. In to ji uspe veliko bolje, kot bi pričakovali v resničnem življenju.

Briljantina (Grease), 1978

Briljantina je kultni film, za katerega ste zagotovo že slišali. Film temelji na broadwayskem muzikalu in govori o ljubezni dveh srednješolcev. Posneli so ga v Los Angelesu, in to v le dveh mesecih, nikoli pa niso pričakovali, da bo tak hit. Glavni igralec John Travolta je bil takrat še dokaj neznan in je ravno končal snemanje filma Vročica sobotne noči, ki pa še ni prišel na filmska platna. Olivia Newton-John je bila že takrat pevska zvezda, z nekaj hiti na glasbenih lestvicah in uspešnim albumom. Preden je sprejela vlogo najstnice je precej oklevala, saj jih je imela takrat že skoraj 30.

V Kaliforniji se piše leto 1959, zaljubljenca Danny in Sandy ter vsi ostali igralci vas bodo navdušili s svojimi opravami. Sandy se iz ljubezni do Dannyja v filmu preobrazi iz "pridnega dekleta" v pastelnih oblekicah v zapeljivo rockerico v usnju. In čeprav je film kultna uspešnica, je njegovo sporočilo o tem, da se je treba za ljubezen do nekoga drugega spreminjati po njegovem okusu, nekoliko zgrešeno.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)