Brez tega modnega dodatka to poletje ne bo šlo

Kdaj ste si nazadnje nadeli porkivalo?

25.4.2022 ob 5:14 | Foto: SementsovaLesia/Getty Images | Avtor: E.N.

Brez tega modnega dodatka to poletje ne bo šlo

Nekoč ni bilo uglajenega gospoda, ki ne bi nosil klobuka, prav tako so ruto čez lase ali drugo pokrivalo nosile dame. Pokrivala so bila izjemno pomemben del garderobe, še zdaj pa imajo izjemno simboliko celo na britanskem kraljevem dvoru. No, v velikem slogu pa se letos vračajo tudi v modo.

Ne le da so klobuki, baretke in kape s ščitnikom trenutno izjemno trendi, njihovo nošenje je priporočljivo tudi zaradi zaščite pred soncem. Naučili smo se že namreč, da sončni žarki pospešujejo proces staranja in nastanek gub. Senca, ki jo bo na naš obraz metalo pokrivalo, nam bo tako prišla še kako prav. Poleg tega pa bomo videti še presneto šik.

Kapa s ščitnikom

Športna kapa s ščitnikom nad čelom je bila v zadnjih letih domena le zagrizenih športnikov. Nekako je nismo vključevali v naše dnevne oprave, letos pa je ne bomo videvali le v hribih, na teniških in golf igriščih. V pisanih barvah in z najrazličnejšimi logotipi in simboli bo najpomembnejši modni dodatek športno-elegantnega sloga. V kombinaciji s trenirko, kavbojkami ali pa bolj elegantnimi modnimi kosi. Nosite jo lahko celo k obleki!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirsten Darryl (@kirstdarryl)

Ribiški klobuček

Če so se vam nekoč zdeli ribiški klobučki nekoliko smešni, jih to modno sezono obvezno poglejte še enkrat. Letošnje poletje bodo namreč tako modni, da bodo na plažah in ob bazenih popolnoma izpodrinili slamnike.

Ker imajo obliko vedra, jih v angleščini imenujemo kar bucket hat, svoj odgovor na trend pa so seveda že podale vse velike modne znamke. Od Chanelovih frotirastih in tvidastih različic pa vse do trdega džinsa pri Pradi. Pri res široki paleti si lahko izberete takšen klobuček, ki se bo popolnoma prilegal vašemu osebnemu slogu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Floor | Neutral Outfits (@countlessshades)

Safari klobuk z vrvico

V velikem slogu pa se letošnjo sezono vrača tudi safari klobuček, ki smo ga nazadnje v javnosti opazili pred dvema desetletjema.

Šalo na stran, znamka Jacquemus je prav zares popolnoma spremenila svetovni pogled na to pokrivalo, saj je iz funkcionalnega kosa, ki omogoča le zaščito pred soncem, postal prava stilska ikona modnih navdušenk. Seveda nam verjetno ni treba poudarjati, da si ga lahko privoščite v kateri koli živahni barvi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilaria イラリア (@ilariaiona)

Preberite še: Top 5 čevljev, ki bodo najbolj zaznamovali sezono pomlad/poletje 2022

Morda vas zanima tudi: To so najbolj trendi modeli kopalk za poletje 2022


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)