Barbara Franjić (PatriciaPie): Anamaria je kot muza, užitek je delati z njo

Pogovarjali smo se z oblikovalko blagovne znamke PatriciaPie, ki je v teh dneh predstavila čudovito kolekcijo kopalk.

6.7.2020 ob 5:50 | Foto: PatriciaPie, Rok Vrečer

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Barbara Franjić (PatriciaPie): Anamaria je kot muza, užitek je delati z njo

Čudoviti potiski, ženstvene linije in material iz reciklirane plastike, so glavno vodilo nove linije kopalk slovenske oblikovalke Barbare Franjić. Obraz dih jemajočih kopalk, ki se jih gotovo ne bi branila nobena moderna ženska, je Anamaria Goltes, za katero Barbara pravi, da je kot muza.

Ideja o kopalkah iz recikliranih materialov se je porodila pred kakšnim letom. »Želela sem narediti nekaj posebnega. Najprej sem imela idejo s potiski, nato sem si zamislila, da naredimo še nekaj drugačnega. Nekaj, kar je ljudem trenutno bolj pomembno. Smo v obdobju, ko je v ospredju skrb za planet in naše okolje. Ob pogledu na zamaške me je prešinila ideja o reciklaži. Ker obožujem morje, me res razjezi, ko vidim toliko smeti,« nam je povedala. Ideja jo je vodila do raziskovanja možnosti in jo pripeljala do proizvajalca materiala. Pri izbiri pa je bilo najbolj pomembno to, da se je dalo na material tiskati.

Tako potiski kot kroji so plod njene ustvarjalnosti. »Vsi potiski so unikatni. Narediva jih skupaj z grafično oblikovalko,« je povedala in opisala, kako poteka ustvarjalni proces: »Najprej ji predstavim svojo idejo, ona nato pripravi predloge, skice in jaz potem dam vse skupaj na kroj, da vidim, kje je na telesu, saj je to izjemno pomembno. Od ideje do uresničitve je minilo kakšno leto.«

Izjemen material, ki nudi tudi zaščito

Mnogim misel na to, da bi nosili material iz plastike, ni prijetna, a skrbi in dvomi so odveč, zatrjuje Franjićeva. »Tudi jaz sem imela pomisleke. Mislila sem, da bo grobo, da ne bo prijetno na otip. A ravno nasprotno. Gre za izjemno dobro obdelan in kvaliteten material. Narejen je iz niti, in sicer na enak način kot blago iz bombaža ali poliestra. Iz teh niti nato spletejo blago. Material je izredno mehek, prijeten na otip, se ne raztegne in se hitro suši. Ima veliko dobrih lastnosti, med drugim nudi tudi zaščito pred uv žarki.« Pove še, da je 70 odstotkov recikliranega poliestra, ostalih 30 pa predstavlja elastan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PatriciaPie (@patricia_pie) on

Na spletu je mogoče opaziti, da je naletela na velik odziv. »Odziv je res dober. Nisem si mislila, da bo tako. Verjetno je tako tudi zaradi Anamarie. Vsi hvalijo potiske in pravijo, da so značilni zame in moje delo. Mislim, da je ključno tudi to, da sem se odločila za ženstven model. Kroji so narejeni tako, da postavo optično podaljšajo. Trakci ob strani pripomorejo, da je postava videti bolj dolga in vitka.

»Super je bilo delati z njo. Glede na njeno starost je izjemno profesionalna.«

Ženstven model in obline, ki pritegnejo

Razkrila nam je tudi, kako je prišlo do sodelovanja z Anamario. »Poznam jo iz revij z Ljubljanskega Fashion Weeka. Želela sem imeti ženstven model, model z oblinami. Dobila sem idejo in sem ji pisala. Nato je sledil dogovor z njeno agencijo in agentom. Vse se je lepo poklopilo.«

Anamarie ne more prehvaliti, primerja jo celo z muzo. »Super je bilo delati z njo. Glede na njeno starost je izjemno profesionalna. Ker sem jo poznala samo z brvi in družabnih omrežij, nisem točno vedela, kaj pričakovati. Je izjemno prijetno in profesionalno dekle. Upam, da bova sodelovali še naprej. Je kot neka muza, čeprav je tako mlada, ima v sebi neverjetno karizmo.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PatriciaPie (@patricia_pie) on

Kopalke, ki jih krasijo motivi meduz, perja in potonike, so že na voljo v trgovini Zoofa in pri oblikovalki, izdelati jih je mogoče tudi po naročilu in v različnih številkah. Kakšna pa je cena takšnih kopalk? Cena se giblje od 95 do 139 evorv, s tem, da najdražji model vsebuje tri kose: hlačke, zgornji del kopalk in še majčko, ki je bila najprej mišljena kot surferska majica, a se jo da krasno kombinirati tudi v vsakodnevni garderobi.

Kolekcija trenutno vsebuje štiri različne kroje z desetimi različnimi potiski. V prav takšnih potiskih pa si lahko kmalu obetamo še kakšen drug kos oblačil, še napoveduje Barbara, ki ji ne manjka idej in zagona za naprej.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PatriciaPie (@patricia_pie) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PatriciaPie (@patricia_pie) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PatriciaPie (@patricia_pie) on

Preberite še: Najlepše kopalke za poletje 2020 (FOTO)

Morda vas zanima tudi: Za seksi izgled v kopalkah potrebuješ samo to vajo (VIDEO)

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)