Anamaria Goltes: Moja omara je kot barvit živalski vrt (intervju)

Anamaria Goltes poleti ne zahteva veliko in največ stavi na spontanost.

2.8.2019 ob 2:00 | Foto: Zlatarna Celje

Slika avtorja - Daša Mavrič Piše:

Daša Mavrič

dasa.mavric@delo.si

Anamaria Goltes: Moja omara je kot barvit živalski vrt (intervju)

V poletnem klepetu z Anamario Goltes smo spoznali, da imajo poletja v njenem srcu prav posebno mesto. Najraje jih preživlja z domačimi in tako nadomesti izgubljene trenutke med letom, ko na drugi strani Atlantika spremlja svojega fanta Luko Dončića. Je pa to poletje za mladenko še posebno zanimivo, saj je postala obraz srebrnih kolekcij Lencia. »V veliko čast mi je, da lahko nadaljujem tradicijo, ki so jo pred mano zaznamovale Tina Maze, Martina Kajfež, Nadiya Bychkova ter ostale znane osebnosti. Nakit Zlatarne Celje nosim že od malega, zato se mi zdi, da je zdaj, ko so me izbrali za svojo ambasadorko, krog sklenjen.«

Za Mično je Anamaria zaupala nekaj svojih najljubših poletnih utrinkov in ritualov.

Kakšni so vaši načrti za to poletje?

Nisem ravno navdušena nad načrtovanjem. Še posebej med poletjem imam rada spontane odločitve, saj je moje življenje precej dinamično in se vnaprejšnji načrti skoraj nikoli ne izidejo, kot bi si želela. Vem le to, da bom preživela nekaj morskih dni z mojimi ljubimi, vse ostalo pa so prijetna presenečenja, ki se zgodijo sama od sebe.  

Najljubši poletni pobeg?

Definitivno otok Krk, kjer z družino počitnikujemo že od mojega otroštva.

Najlepši poletni spomin …

Tudi ta je povezan s čarobnim otokom v Kvarnerju, saj se tam zberemo dolgoletni prijatelji in vzdržujemo tradicijo skupnih počitnic. Že od malih nog pišemo morske spomine in nabralo se jih je zares veliko. Najlepši se zgodijo ob sončnih zahodih, ki jih naravnost obožujem.

V srce se mi je zasidral sončni zahod na jadrnici, ob obali Santorinija, kakor številni drugi naravni pojavi, ki jih ljudje prevečkrat vzamemo za samoumevne.

To poletje se najraje osvežite z …

Aperol Spritzom in skokom v morje (nasmešek). Neopisljivo dobra kombinacija dvojne osvežitve.

Nova rutina, ki si ste jo uvedli to poletje?

Nove rutine nimam, vsak dan je drugačen in razgiban. Mogoče bi izpostavila to, da redno zaužijem prehranska dopolnila za močnejše lase in nohte. Zaradi celiakije so ti ženski atributi pri meni nekoliko šibkejši, a sem na srečo našla ustrezno, predvsem pa naravno rešitev. 

Kako bi potekal vaš idealen poletni dan?

Moj idealen poletni dan bi se začel z jutranjo kavo in obilnim zajtrkom, sledilo bi poležavanje na plaži in branje knjig, zvečer pa bi se družila s prijatelji. To je nekakšna rutina mojih počitniških dni in brez slabe vesti priznam, da ob njih neizmerno uživam.

Če se dotakneva še malo lepotilnih tem, katera znamka vas trenutno navdušuje? Kakšen je vaš ritual pri negi kože?

Zelo rada posegam po znamki Bioderma in na moji polički se je znašlo kar nekaj njihovih izdelkov za nego kože. Na morju vedno nanašam na obraz vlažilno kremo in kremo z zaščitnim faktorjem. Zaradi slane vode in prekomernega izpostavljanja soncu, je to nepogrešljiv ritual.

Katero je obvezno ličilo tega poletja?

Med poletjem se ne ličim. Vedno prisegam na naraven videz, zato se med vročimi meseci počutim še bolje. Zaradi kopanja večkrat na dan, se mi zdi ponovno nanašanje ličil nepotrebna izguba časa in če počiva duša, naj si odpočije tudi koža.

Najljubša dišava?

Chole Absolu de Parfum. Vonj je mladosten, a hkrati ženstven. Z njim se počutim odlično.

Kaj vas letos navdihuje na področju mode, ste nad kakšnim trendom še posebno navdušena? 

Pritegnejo me predvsem živalski vzorci ter neonske barve in če bi pokukali v mojo omaro, bi imeli občutek, da ste v barvitem živalskem vrtu (nasmeh). Žareči odtenki še posebej zaživijo na kopalkah, sploh takrat, ko je koža lepo, zmerno osončena. 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)