Ivjana Banić: Letos sem prisesana na pipo

V tokratnem poletnem klepetu Ivjana Banić.

25.7.2019 ob 4:35

ivjana_banic_micna.jpg

O poletnih načrtih, najljubših pobegih, lepotnih ritualih in še o marsičem zanimivem z radijsko voditeljico Ivjano Banić.

Kakšni so vaši načrti za to poletje?

Nič posebnega. Ljubi so mi poletni večeri. Odkar imam otroke pa sploh, saj je edino takrat zares počitek in mir (smeh). Letos sem se lotila projekta in dala na trg sončno kremo Aloha Beach Life, zato dnevi potekajo zelo delovno. Se ne pritožujem, sploh ne. V delu uživam ampak dopust, ki prihaja, bo zelo dobrodošel.

Najljubši poletni pobeg?

Iskreno, najraje k prijateljem domov, na dvorišče. Nekaj malega spečemo, nekaj osvežilnega spijemo, se veliko smejemo in plešemo. Ker smo čez leto vsi v svojih obveznostih, je poleti več časa za druženje in to so moji najljubši izleti. Vem, sliši se zelo brez veze ampak je res.

Vaš najlepši poletni spomin …

Vsako poletje nosi svojo zgodbo, svojo avanturo, svoja doživetja in nova poznanstva zato res težko izpostavim zgolj enega. Morda moja poletja potekajo drugače kot sem jih bila vajena do trenutka, ko sem se začela ukvarjati s kajtanjem (kitesurfing). Manj je ležanja in sončenja, veliko več je iskanja vetra in spoznavanja novih obrazov.

To poletje se najraje osvežite z …

Zadnje leto spijem ogromno vode. Še nikoli toliko. Zdi se mi, da sem non stop v kuhinji, prisesana na pipo (smeh). Zvečer pa se ne branim mrzlega piva ali mojita. Slednjega rada spijem z najboljšo prijateljico. Ona ga res naredi z ljubeznijo (beri: konkretno mešanico).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivjana Banic ✫ (@ivjana) on

Nova rutina, ki ste jo uvedli to poletje?

Ker sem veliko na telefonu, sem v zadnjem mesecu uvedla pravilo, da med vikendom ne gledam službenih sporočil ter tri ure na dan ne gledam več v telefon, razen, če zazvoni. Postala sem veliko bolj umirjena in manj obremenjena.

Kako bi potekal vaš idealen poletni dan?

Plaža, družina, prijatelji, glasba, pesek, beach bar, veter in kitesurfing oprema ter ples in smeh do sončnega vzhoda. Potem pa ena hladilna torba, iz katere ven potegnemo domačo salamo, malo sira in paradižnika ter na deski narežemo zajtrk, ki ga pojemo na pol leže v viseči mreži. Že doživela in še stokrat bi in bom ponovila. Ne rabim veliko, da sem zadovoljna.

Če se dotakneva še malo lepotilnih tem. Katera znamka vas trenutno navdušuje? Kakšen je vaš ritual pri negi kože?

Aloha Beach Life sončna krema. Iskreno. Ker je bilo veliko truda in testiranj vloženega v njo ter ji zelo zaupam. Če sem prej lahkomiselno hodila na sonce tudi brez zaščite, sem se ob ustvarjanju te znamke veliko naučila in se poleti, preden grem od doma, namažem s sončno kremo. Obraz in roke. Mislim, da mi bo koža na stara leta hvaležna.

Katero je obvezno ličilo tega poletja?

Letos namesto pudra uporabljam suho olje, ki je rahlo obarvano in z bleščicami. Nanesem ga kar čez sončno kremo, koži pa da svež videz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivjana Banic ✫ (@ivjana) on

Najljubša dišava?

Ne povem (smeh). Ko sem nazadnje izdala, kateri parfum nosim, sem ob naslednjem srečanju z družbo zavohala ta parfum na vsaj še štirih dekletih. Lani sem našla nov vonj, v katerega sem se zaljubila in mi je res pisan na kožo in ga ne izdam (smeh). Če odgovorim bolj na splošno, vonj po starih obmorskih vasicah, po govoricah, ki jih skrivajo stene kamnitih hiš, po sveže ulovljenih ribah, vonj po španskem bezgu ali sivki ter po mrzli bevandi mi bo vedno najljubši. Spominja me na Dalmacijo, od koder so moji starši in ta vonj oziroma slika v meni zbudi tisoč spominov in čustev.

Kaj vas letos navdihuje na področju mode, ste nad kakšnim trendom še posebno navdušena?

Nehala sem slediti trenutni modi, ker to zahteva preglobok poseg v denarnico in stvar, ki jo kupiš, drugo leto ni več aktualna in si hitro demode. Kar se opazi. Raje kupim bolj klasičen kos, ki ga lahko nosim več let in denar raje vložim v potovanja. Poleti pa rada nosim lan in čim več hodim bosa.

Pripravila: Daša Mavrič
Foto: Infonet media d.d. 

PRIPOROČAMO še: FOTO: Čudovito stanovanje v nekdanjem bordelu na Tobačni in pa 

PREBERITE še: 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)