Ločitvena odvetnica: moški v teh petih poklicih se najpogosteje ločijo

Ločitvena odvetnica iz izkušenj opozarja, v katerih poklicih zaposleni moški se najpogosteje ločijo.

14.4.2022 ob 3:17 | Foto: Vasyl Dolmatov/Gettyimages, TikTok | Avtor: M. FL.

Ločitvena odvetnica: moški v teh petih poklicih se najpogosteje ločijo

Ločitvena odvetnica Kate K. Leonard iz Atlante ima na družabnem omrežju Tik Tok, kjer na podlagi svojih izkušenj niza nasvete glede ločitve, več kot 35.000 sledilcev.

Pred kratkim je prav tam objavila video, v katerem je povedala, da ji je kmalu po začetku prakse v roke prišla statistika, ki je dokazovala, da moški v določenih poklicih hitro obupajo nad zakonom in zato zahtevajo ločitev.

"Ženske, ki bi rade čim bolj zmanjšale možnost zanjo, bi se jim zato morale izogibati," meni odvetnica in dodaja, da je res vsak zakon zgodba zase, na drugi strani pa drži, da se pri zaposlenih v določenih poklicih pojavlja več zakonskih težav, ki jih je velikokrat nemogoče premagati.

Med pet najbolj kritičnih uvršča sledeče : gasilec, policaj, vojaški poklici, kirurg in pilot.

@jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

"Ko sem pred 13. leti začela delati v družinskem pravu sem kmalu spoznala, da je v statistiki kar nekaj resnice. Priznam, da se sprva nisem ozirala nanjo, a se je med mojo kariero večkrat potrdilo, da drži.

Ob vseh primerih, ki sem jih obravnavala, se teh pet poklicev v ločitvah pojavlja najpogosteje. "

Zakaj?

En od razlogov so lastnosti, ki so velikokrat značilne za moške v teh poklicih in med katerimi sta neredko prisotni narcisoidnost ter želja po nadzoru. Ti pripadniki močnejšega spola se velikokrat počutijo superiorne v primerjavi z ostalimi in imajo tako imenovan kompleks bogov.

"Ti občutki so v odnosu z drugimi praviloma problematični," navaja odvetnica, glede na komentarje objave pa se z njo strinjajo tudi druge dame.

"Delala sem kot operaterka na liniji za družinsko nasilje in to so bili najpogosteje poklici, zaradi katerih so žrtve klicale. Prav tako zaposleni v njih pogosto varajo," je zapisala ena od njih.

Nekateri so komentirali, da bi moral biti seznam daljši in naj bi vključeval še druge poklice, denimo odvetnike in učitelje.

Statistika ne napoveduje prihodnosti

Res pa je, da gre le za statistiko in ni vsak moški, zaposlen v omenjenih poklicih, narcisoiden ter željan nadzora. A velja biti pozoren na večji odstotek ločitev med njimi, na kar je opozorila odvetnica.

Povzeto po portalu Business Insider

Preberite še: Serijska ljubica svetuje: počnite to in nikoli vas ne bo prevaral

Morda vas zanima tudi: "Ločena pri 40. sem znova našla ljubezen" (iskrena izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)