Stara bom 40 let in to je moja najpogumnejša življenjska odločitev (osebna izpoved)

Približevanje 40. rojstnemu dnevu naj ne bo vir strahu, temveč poguma.

18.2.2022 ob 9:11 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Stara bom 40 let in to je moja najpogumnejša življenjska odločitev (osebna izpoved)

"Prisežem, nekaj noro magičnega je na ženskah, ki so na torti že upihnile 40 svečk. One ne le sijejo, one dobesedno žarijo.

V času, ko se sama približujem temu obdobju, si ne morem pomagati, da ne bi razmišljala o tem, česa si najbolj želim v naslednjih petih, desetih ali celo dvajsetih letih," zapis o približevanju prelomnici v življenju za Elephant začenja podjetnica in avtorica Carrie Veatch ter nadaljuje:

"V zadnjih dveh letih sem si bila primorana zastavljati veliko vprašanj. Morala sem biti radovedna in hkrati odkrita. Zame je bilo to koristno obdobje. Posvečala sem se sebi, svojim prioritetam, izbiram in odločitvam. Predvsem pa sem se iskreno vprašala, kdo sem in kaj hočem biti. Na kaj lahko vplivam in na kaj ne morem. Kaj moram preprosto sprejeti in kako lahko res ljubim sebe.

Bližam se novemu desetletju in to me je še pred nedavnim plašilo.

Če bi mi nekdo pred desetimi leti rekel, da bom pri 40. še vedno neporočena, brez otrok in brez stalnega naslova, bi me bilo sram. Občutek bi imela, da bo v tem primeru nekaj hudo narobe z mano.

Po novem pa z vsakim atomom svojega telesa vem, da je bilo edino, kar je bilo narobe z menoj to, da sem verjela, da je z menoj nekaj narobe.

Sedaj, ko stopam v svoje naslednje desetletje, dobro vem, česa si želim. Odločam se sama in se zavedam, da si zaslužim izpolniti najbolj globoke želje svojega srca.

Dolga leta sem verjela, da nisem vredna ljubezni. Prepričana sem bila, da so razmerja mogoča za druge, ne pa tudi zame. Vse do tedaj, dokler se ni izkazalo drugače.

Pred nekaj leti sem bila pripravljena storiti vse, da bo v svoje življenje priklicala sorodno dušo. Sodelovala sem s terapevtko, ki me je prepričala v to, da sem svojo željo javno objavila na Facebooku. Zadeva je delovala. Preplavila so me sporočila  ljudji, ki bi se radi sestali z mano ali ki so mi hoteli le pomagati pri iskanju prave osebe.

Ni minilo dolgo, ko sem res nekoga spoznala. Najin odnos je bil lep, a v sebi sem čutila, da to ni to. Še pred leti bi v njem vzrtrajala in bila zadovoljna, da imam nekoga, takrat pa sem sama sebe presenetila in sklenila, da nimava skupne prihodnosti.

Odločitev za ta korak je bila najpogumnejša stvar, ki sem jo storila v življenju.  Kajti z njim sem sama sebi dokazala, da dobro vem, kaj hočem in tudi, česa ne.

Z njim sem postala samozavestnejša in močnejša. Dojela sem, da lahko storim vse, kar si želim in prepoznala tudi svoje meje, ki jih moram upoštevati ter spoštovati. So del mene in šele, ko sem jih sprejela, sem se prenehala obremenjevati s tem, zakaj sem še vedno samska in zakaj ne najdem prave ljubezni.

Morda jo nekoč bom (mimogrede, iščem postavnega, samozavestnega, močnega moškega).

A četudi je ne bom to ali naslednje leto vem, da sem na določeni točki namesto strahu izbrala pogum in dojela, da ni zato, ker se bližam 40. in sem še vedno samska ter brez otrok, nisem pokvarjeno blago.

To je spoznanje, do katerega sem prišla na 39 let dolgi poti in s pomočjo katerega sem se naučila, da moram zaupati vase in da smem poseči po tistem, kar si želim imeti ter v življenje sprejeti le tisto, kar me osrečuje ter izpopolnjuje."

Preberite še: Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Morda vas zanima tudi: Vse sladkosti samskega stanu (osebne izpovedi)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)