Zvijače za obstojnejši lak

Pri negi nohtov bodite pozorni na nekaj le na videz nepomembnih malenkosti.

6.9.2015 ob 7:00

shutterstock_127496591.jpg

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste si uredili in nalakirali nohte, vaš trud pa je že po dveh dneh, ko se je lak začel luščiti, zvodenel? Da bi se temu izognili, poglejte nekaj trikov, s pomočjo katerih lahko podaljšate lepoto vaših urejenih nohtov.


Že slediš Mični na Facebooku?


Preberite še:

Palčke za ušesa in alkoholni kis. Palčke za čiščenje ušes namočite v beli alkoholni kis in z njim pred nanosom podlaka očistite nohte. Tako boste odstranili naravna olja, ki sicer laku preprečujejo, da bi se dobro spojil s podlago.

Izberite pravi podlak. Naj bo čim bolj lepljive teksture. Takšni se bolje spojijo s podlago in so zato obstojnejši.

shutterstock_288048104.jpg

Več slojev. Na konice nohtov nanesite dva sloja podlaka. Te so namreč bolj dovzetne za poškodbe, dodaten sloj pa jih bo pred njimi zaščitil.

Ne stresajte laka. Morda imate v navadi, da lak pred uporabo pretresete. Na ta način pa se v njem tvorijo mehurčki zraka, ki onemogočijo lep nanos, hkrati pa skrajšajo obstojnost laka na nohtih.

Previdno pri nanašanju. Pazite, da ga ne boste nanašali na kožo okoli nohta, sicer se bo začel hitreje luščiti.

shutterstock_152982278.jpg

Pravilno sušenje. Laka ne sušite s toplim zrakom iz sušilnika za lase. Ta čas sušenja namreč še podaljša. Nalakirane nohte raje potopite v ledeno mrzlo vodo.

Redno vzdrževanje. Vsake dva dni osvežite nanos nadlaka. Tako boste ohranili sijaj.

Pravilna nega rok. Ne umivajte jih z antibakterijskimi mili ali šamponi za dezinfekcijo. Ti bodo uničili zaščitni sloj laka. Raje uporabljajte blaga mila. Nohte vsak dan negujte tudi z oljem za manikuro. Tako se lak ne bo prehitro izsušil in začel luščiti.

Nosite rokavice. Pri pomivanju posode ali drugih gospodinjskih opravilih roke in seveda tudi nohte zaščitite z rokavicami.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)