Kako laku za nohte podaljšati obstojnost

S šestimi koraki boste poskrbeli, da se bo lak na vaših nohtih obdržal dlje.

12.3.2015 ob 7:30

shutterstock_58795867.jpg

Lepi in negovani nohti so želja vsake ženske. Tudi sami najbrž veliko časa porabite za njihovo urejanje ter ste vedno znova razočarani nad obstojnostjo laka. Celo najdražji se že po nekaj dneh začno luščiti. Zato si poglejte nekaj zvijač, s katerimi boste podaljšali njihovo obstojnost.

Pripravite nohte

Pred nanosom bi morali nohte vedno temeljito očistiti z odstranjevalcem laka, tudi, če ga prej na nohtih niste imeli. Na nohtih se namreč kopičijo naravne maščobe, ki jih ščitijo. In prav te maščobe krajšajo obstojnost laka.

Nanesite osnovo

Lak bo bolj obstojen, če boste pred njim na nohte nanesli osnoven lak, podlak. Ti niso dragi in so dobra izbira, saj zapolnijo vse praznine na nohtu. Lak se zato bolj enakomerno porazdeli in dlje ostane lep. Prav tako po nanosu barvnega laka uporabite še zaključni sloj z nadlakom, ki služi kot nekakšen ščit.

Nohte lakirajte po prhanju

Ker topla voda sveže lakiranim nohtom ne prija, jih vedno polepšajte po prhanju ali kopanju. Hitra sprememba temperature namreč spremeni strukturo svežega laka, zaradi česar hitreje razpoka.

Ohladite nohte

Pred nanosom nohte in lak pohladite. Nohte lakirajte čim dlje od grelnih teles. Približno uro pred uporabo pa je priporočljivo v hladilnik postaviti tudi lak. Hladnejši je bolj gost in ga je lažje lepo nanašati.

Bodite potrpežljivi

Res je, da se večina lakov hitro posuši, a vendar vsaj pol ure po tem, ko ste si nalakirali nohte, ne počnite ničesar. Ko se lak popolnoma posuši, roke izpostavite curku mrzle vode. Ta bo še dodatno učvrstila lak, ki bo postal odpornejši na odrgnine.

Nohte namažite z oljem

Omislite si hranljivo olje in z njim vsak dan mažite roke. Nohti bodo tako lepši, bolj čvrsti, lak na njih pa obstojnejši.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)