Zobna ščetka kot kozmetični pripomoček

Z njo si pridno ščetkate zobe, lahko pa vam pomaga tudi do lepih ustnic, las in nohtov.

11.6.2015 ob 8:00

shutterstock_191537480.jpg

Ščetka za zobe je nepogrešljiva pri skrbi za ustno higieno, a lahko je tudi odličen pripomoček za doseganje lepote. Poglejte, zakaj bi morali imeti v vaši kopalnici dve: eno za zobe in drugo za vse ostalo.

Lepi nohti

Pred manikuro ob nohtno kožico natrite z olivnim oljem, nato pa nohte in kožico z drobnimi krožnimi gibi zmasirajte z zobno ščetko. Tako boste z njih odstranili vso umazanijo in odmrle celice, nohti bodo lepši in čvrstejši, ob nohtna kožica pa zdrava in ne bo kazila videza vaših rok.

shutterstock_257979776.jpg

Zapeljive ustnice

Občasno jim privoščite piling: na ščetko za zobe nanesite malce medu in sladkorja ter s krožnimi gibi zmasirajte ustnice. Te bodo po takšni negi dobro prekrvavljene ter zato sveže, zdrave in lepe.

Urejene obrvi

Če vam urejanje obrvi povzroča težave, jih boste najlažje oblikovali z zobno ščetko. Počešite jih ter tako ukrotite dlačice, ki uhajajo po svoje.

shutterstock_274575824.jpg

Lepa pričeska

V kolikor vam pričesko vedno kazijo neukrotljivi laski, ki rastejo ob robu lasišča in so zlasti moteči tedaj, ko lase spnete v figo ali čop, na zobno ščetko nanesite gel za oblikovanje las in živahne puhke z njo pritisnite ob lasišče. Vaš videz bo tako prav takšen, kot si ga želite, torej brezhiben.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)