Zimsko krotenje neubogljivih las

Naelektreni vam ne bodo več povzročali težav.

5.2.2017 ob 6:20

lasje.jpg

Ena od manj prijetnih posledic mrzle zime so naelektreni in zato neukrotljivi lasje. Ne glede na to, kako popolni so, ko zapustite kopalnico, takoj ko si čez glavo poveznete pulover ali si nanjo nadenete kapo, je ves trud izničen. Naredite temu konec. S pomočjo sledečih namigov.

Več uporabnih nasvetov najdete na Facebooku.

Pozabite na plastične glavnike in krtače

Pomislite, kaj se zgodi z lasmi, ko jih podrgnete ob napihnjen balon. Prav tako se odzovejo na plastičen glavnik ali krtačo. Zato si raje omislite lesne, kovinske ali keramične pripomočke za urejanje las. Ti jih ne bodo navdali s statično elektriko, temveč jo bodo z njih odstranili.

Lase sušite na zraku

Sušilnik za lase jih izsuši in tako še poveča učinek statične elektrike. Če brez njega ne gre, ne pretiravajte s temperaturo.

Ne pozabite na regenerator

Ta je zlasti pozimi obvezni pripomoček. Izberite bogatejše formule in jih na laseh pustite vsaj nekaj minut učinkovati. Več vlage namreč pomeni manj bežečih las.

Obvezna olja ali serumi

Po pranju jih vedno nanesite, čeprav menite, da jih ne potrebujete. Vendar res samo na konice, da se lasje ne bi prehitro zmastili.

PREBERITE še // Znan frizer, o tem, da imamo lahko vsak dan popolno pričesko

Uporabite lak za lase

Trda pričeska, ki spominja na čelado, res ni vaš cilj. A če boste malo laka nanesli na dlani in z njimi pobožali lase, ti ne bodo trdi, bodo pa ostali na svojem mestu.

Uporabite pravo strategijo

Notranjost kap, pokrival in tudi površino šalov ter puloverjev, poškropite z lakom za lase. Tako boste preprečili, da bi se statična elektrika z njih prenesla na lase in vaša pričeska bo brezhibna cel dan.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)