Zaradi stresa je moj obraz dobesedno cvetel (zvezdnice iskreno o težavah z mozolji)

Rihanna, Keira Knightley in Emma Stone dokazujejo, da akne niso le najstniška težava.

4.4.2019 ob 3:48

keira_knightley_micna.jpg

Le redki so srečneži, ki jim akne ne povzročajo težav. Ne, z njimi se ne soočajo le najstniki. V bistvu je leta 2018 izvedena raziskava, objavljena v publikaciji Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology prišla do zaključka, da je opazen velik porast odraslih, ki imajo tovrstne kožne težave. In verjeli ali ne, med njimi so tudi znanke s svetovne estrade. Njihove izkušnje z aknami so zbrali na portalu Womans Health.

Keira Knightley

Očitno ima ta angleška vrtnica problematično polt. "Dobro se zavedam dejstva, da imam občutljivo kožo in da se na njej hitro pojavijo akne," je povedala za avstralski Vogue.

"Če je tvoj obraz tvoja znamka, če ga prodajaš in je pogosto pod sojem žarometov, se še bolj zaveš njegovih pomanjkljivosti. Kajti ljudje jih opazijo in te opozorijo nanje. Ne vedno na prijazen način."

Emma Stone

V intervjuju za Refinery29 je Emma povedala, da je med snemanjem filma Easy A uporabljala oralna zdravila za premagovanje aken.

"Stara sem bila 17 let in moj obraz je zaradi stresa dobesedno cvetel. Tedaj sem spoznala, kako nadležne so cistične akne," je povedala in dodala, da se je takrat poglobila v vse možne vzroke za akne ter iskala načine, kako jih preprečiti in kako odpraviti: "To znanje mi še danes kdaj pride prav." 

Rihanna

Poredna pevka je za Cosmopolitan razkrila, kaj stori tedaj, ko njena koža zacveti:

"Kadar opažam, da se moja polt slabša, se odpovem alkoholu in pijem veliko vode. Ter uporabljam močnejšo šminko. Z njo odvrnem pozornost od nečiste kože."

rihanna_micna.jpg

Katy Perry

Katy na fotografijah res blesti, a pod ličili se skriva polt, ki je dovzetna za mozolje.

"Zaradi aken sem zagotovo manj samozavestna," je povedala za Cosmopolitan. "Zavedam se tega in včasih res nosim preveč ličil, da bi jih prekrila."

Cameron Diaz

Leta 2014 je s širšo javnostjo delila boje, ki jih je z aknami bila tedaj, ko je štela 20 let: "Imela sem obupno, obupno polt," je povedala. "Zame je bilo to vir zadrege, frustraciji in nizke samozavesti. Nisem se dobro počutila v svoji koži."

cameron_diaz_micna.jpg

Lili Reinhart

Zvezdnica Riverdala je takole delila izkušnje z mozolji: "Cistične akne imam od 12. leta. Tedaj so znatno načele mojo samozavest," je povedala za People. "Sedaj se zavedam, da niso akne tiste, ki me opredeljujejo kot osebo, a prehodila sem dolgo pot, da sem prišla do tega spoznanja. Razumem pa vse, ki se sramujejo svoje problematične kože."

Mindy Kaling

Še ena igralka, ki dokazuje, da nečista koža ni zgolj težava najstnikov in da jo imajo mnogi tudi v tridesetih in še kasneje.

"Vedno imam s seboj kremo proti mozoljem. In kakšen dan sem ob pogledu v ogledalo res srečna, da mi ni treba na snemanje," je zapisala na Instagramu.

mindy_kaling_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters

Preberite še: Kakšno je v resnici življenje na Baliju? Dan Slovenke, ki živi tam ali pa si oglejte kakšne čudovite kreacije so znane Slovenke oblekle za teden mode (foto)

Priporočamo tudi: Slovenka, ki vanjo sprva doma niso verjeli, danes v Ameriki navdušuje rock zvezde


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)