Zanimivi načini, kako še uporabiti suhi šampon

Suhi šampon zmore več kot rešiti pričesko ob dnevih, ko nimate časa za umivanje las.

19.4.2015 ob 8:15

shutterstock_192633185.jpg

Naj gre za dodajanje volumna, oblikovanje pričeske ali negovanje kodrov, suhi šampon zmore to in še nekaj drugih trikov, za katere niste vedeli.

Pomaga pri dvignjenih pričeskah. Kadar ustvarjate fen pričesko, poln čop ali figo, vam bo suhi šampon priskočil na pomoč pri pripenjanju lasnic. Njegova tekstura jih bo namreč obdržala na svojem mestu in preprečila, da bi drsele z las.

Blondinkam podaljša obdobje barvanja. Suhi šampon bo učinkovito skril temnejši narastek na svetlih laseh in tako vsaj za nekaj dni prestavil obisk frizerja in barvanje las.

Doda volumen. Preprosto ga popršite od korenin do sredine dolžine in dobro razčešite. Opazite razliko? Če niste povsem zadovoljni, lase še malce natupirajte.

shutterstock_207369997.jpg

Preprečuje sprijemanje kodrov. Problem nekaterih deklet, ki si rade ustvarijo kodre, je ta, da so združeni v pramene in se kar nočejo ločiti ne glede na to, kolikokrat jih razčešete. Suhi šampon jih bo pomagal ločiti. Popršite ga po laseh kot utrjevalec las in kodri se ne bodo več sprijemali.

Reši vas statike. Nosite ga s seboj v torbici in ga imejte za rešitelja ob dneh, ko je zunaj mraz, na vaši glavi pa kapa, ki naredi vaše lase statične. Po nekaj razpršilih se je boste rešili.

Lahko ga uporabite kot dezodorant. Sestavine, ki vpijajo olja in maščobo z las, bodo enako storile z vlago in znojem pod pazduhami. Poleg tega tudi diši prijetno.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)