Za poletno čisto kožo

Od glave pa vse do pet.

17.7.2016 ob 6:15

koza.jpg

Neuradni poletni cilj: preživeti čim več časa zunaj. Ob bazenu, na obali, v gorah, na piknikih, na festivalih. A vse to prinaša tudi temno plat: sonce, hrana, veter, voda na koži pustijo posledice. Največkrat v obliki izdajalskih mozoljev ter zamašenih por. Poglejte, kako polt kljub vsemu lahko ostane čista in negovana.

Več koristnih počitniških namigov najdete na Facebooku

Prepotite se

Znojenje pomaga očistiti zamašene pore, a da bi res imelo pravi učinek, znoj čim hitreje popivnajte in tako preprečite, da bi se posušil na koži ter pore zamašil in imel ravno nasproten učinek. Takoj po vadbi skočite pod prho, če za to nimate časa ali priložnosti, uporabite vlažilne robčke in očistite vsaj obraz.

Ne pretiravajte z umivanjem

Res se je včasih težko upreti, a pretiravanje z umivanjem obraza kožo preveč izuši, ta zato proizvaja še več maščobe. Obraz s čistilnimi sredstvi umivajte največ dvakrat na dan, sicer pa ga osvežite samo z vodo.

Pravilna izbira kozmetike

Tako, kot je poleti drugačna vaša garderoba, tako naj bo drugačna tudi vaša kozmetika. Lažje vlažilne, tornirane in kreme z zaščitnim faktorjem so obvezne, puder in močna ličila so povsem odveč. Enkrat na teden si privoščite domač piling, ki bo očistil pore ter odpravil neenakomerno obarvanost polti. Opravite ga zvečer, da se bo koža do naslednjega stika s sončnimi žarki lahko obnovila.

Izkoristite moč antioksidantov

Tako s pomočjo kozmetike kot tudi s pomočjo prehrane. Zaščitili bodo vašo polt, spodbudili njeno čiščenje in jo obvarovali pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Previdno z morskimi sadeži

Seveda so raki, školjke in drugi lupinasti darovi morja okusni in si brez njih ni mogoče predstavljati poletja. A zaradi svoje sestave lahko še poslabšajo težave z aknami. Ne pretiravajte z njimi, privoščite si jih največ enkrat na teden. Raje pogosteje posegajte po ribah. 

Več limone in jagodičevja

Ti pomagajo jetrom pri delovanju ter tako spodbujajo čiščenje telesa, tudi kože, varujejo pred vnetji in skrbijo za lep videz. Dodajte jih vsakodnevni prehrani: limonada ter okusni smoothiji ali osvežujoči posladki vam bodo pri tem zagotovo v pomoč.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)