Kaj naj od nas letos pričakuje koža

Skrb za zdravje naj bo osnovno lepotno vodilo v novem letu. Dodatno pozornost namenimo negi kože, las in nohtov.

18.1.2016 ob 10:45

shutterstock_161294363.jpg

Za novo leto ste si zagotovo sestavili seznam lepotnih zaobljub, na vrhu katerega je nedvomno tista o hujšanju – toda namesto odpravi odvečnih kilogramov se raje posvetimo ustrezni negi in zdravju, svetujejo strokovnjaki.

Pa si najprej poglejmo, kaj od nas letos pričakuje koža: dvojno čiščenje ni le modna muha, temveč zapoved, ki bi se je morali držati vsi. S prvim postopkom namreč odstranimo le ličila in površinsko umazanijo, z drugim pa globinsko očistimo pore in zmehčamo kožo. Cena izdelka ni pomembna, poudarjajo izkušeni, ključno je, da ga uporabimo dvakrat zapovrstjo!


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Vsi pripomočki za ličenje morajo biti brezhibno čisti, zato jih redno umivajmo in po nekaj mesecih uporabe zamenjajmo, le tako bomo preprečili razmnoževanje bakterij in drugih škodljivcev, polagajo na srce strokovnjaki. Tukaj si poglejte, kako preprosto in učinkovito očistiti čopiče za ličenje, tukaj pa Kako pogosto menjati ličila.

Obiski v kozmetičnem salonu bi morali biti skorajda tako pogosti kakor obiski zobozdravstvene ambulante: čeprav sami skrbno negujemo kožo, jo moramo občasno zaupati strokovnjaku v temeljit pregled in si zagotoviti kakšen dober nasvet ter ustrezno vodenje. Morda boste takrat končno odložili pinceto in obliko obrvi vsaj enkrat zaupali profesionalcu, potem pa sami enostavno vzdrževali začrtani lok.

Redno profesionalno nego moramo privoščiti tudi lasem, ki jim je treba pogosto striči konice in omogočiti zdravo rast ter privlačen videz. In še, da so nohti temelj lepote, ni iz trte izvito: roke in ne obraz so tisti del telesa, ki neznanca najprej pritegne, ustrezno negovani nohti so tako neizpodbiten dokaz vaše predanosti urejenosti.

Zdravje je temelj lepote, naj bo vaše vodilo odslej: opustite diete in vsakršne shujševalne programe ter se osredotočite na tisto, kar je dobro za vaše počutje in obenem zdravo za vaše telo. Lepota je le neizogiben rezultat takšnega življenjskega sloga!

Avtorica: E. B.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)