Rešitev za lomljive in rumene nohte

Pripomočke za negovanje nohtov že imate doma, zato še danes poskrbite zanje.

9.11.2015 ob 9:00

shutterstock_175702934.jpg

S pomočjo podlaka, laka, nadlaka in vseh mogočih kozmetičnih izdelkov so nohti res videti lepi, čvrsti in zapeljivi ter v mnogih zbujajo zavist. Kaj pa tedaj, ko lak z njih odstranite? So še vedno takšni ali se spremenijo v rumene in lomljive ploščice? Če ste ob tem prikimali, si poglejte dve rešitvi za dve težavi.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Krhki, lomljivi in razcepljeni nohti

Pripravite si kopel za roke: v pol litra tople vode dodajte dve žlici soli in deset kapljic eteričnega olja limone. V kopel potopite nohte (ne celih rok, ker jih bo sol preveč izsušila) in jih namakajte 15 minut. Roke nato umijte, jih negujte z vlažilno kremo, nohte pa dodatno zmasirajte z olivnim oljem. Postopek ponovite vsaj dvakrat na teden.

shutterstock_61818202.jpg

Porumeneli nohti

Največkrat so posledica nekvalitetnega laka, rumeno obarvanost pa lahko odpravite s kamilično kopeljo. Skuhajte močan kamilični čaj in nohte v njej vsak dan namakajte deset minut. Pobelite jih lahko tudi z limoninim sokom. Z njim jih dobro natrite in ga ne spirajte vsaj 15 minut. Če je limonin sok premočan in povzroča pekoče občutke, mu dodajte malce vode. Tudi takšno nego si privoščite enkrat na teden oziroma vedno, ko na nohte nanašate nov lak.

Še nasvet za obstojnejši lak: nohte pred lakiranjem očistite z acetonom in jabolčnim kisom, ki ste ga pokapali na vato - čeprav nohti pred tem niso bili nalakirani. Tako boste z njih odstranili vse maščobe, ki sicer preprečujejo laku, da bi se dobro prijel na nohte.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)