Za boljšo samopodobo: 7 najpomembnejših lekcij o telesu

Obstajajo modrosti, ki bi jih v prid pozitivne samopodobe morala poznati vsaka pripadnica nežnejšega spola.

7.11.2018 ob 4:55

dekle_mesto_sal_lasje_nasmeh_micna.jpg

Je že tako, da smo dandanes vsi preobremenjeni z zunanjim videzom. Podobe popolnih teles in obrazov so tisti, ki jih neredki jemljejo za ideal in zato je vsako razočaranje tedaj, ko ta ni dosežen, veliko. Ni lahko, a začarani krog je mogoče presekati in začeti ceniti sebe ter svoje telo ne glede na to, kakšno je. Je samo vaše in imejte ga radi. Ter osvojite sedem najpomembnejših lekciji portala Pop Sugar za pozitivno samopodobo.

Vsak je glede nečesa negotov

Vseeno je, če ima vaša prijateljica manekensko postavo in zavidljivo lep obraz ter lase, tudi ona na sebi najde nekaj, s čimer se obremenjuje. Kako to lahko pomaga do boljše samopodobe? Tako, da si priznate, da v svoji bitki niste edini in tudi, da tistega, s čimer se obremenjujete sami, večina sploh ne opazi. Priznajte, da se s prijateljico ne strinjate, da ima preširoke boke.

Na družabnih omrežjih spremljajte sebi podobne

Prvi korak k višji samopodobi je namenjanje pozornosti tistim, ki so vam podobni. Včasih je dovolj že to, da z družabnih omrežjih odstranite vse, ki vas s svojimi fotografijami in zapisi skušajo prepričati, da so popolni, ter da vi zato, ker jim niste podobni, niste.

Raje spremljajte objave takšnih, kot ste sami in si priznajte, da jim oblekica, katere si niti v sanjah ne bi upali obleči, zelo lepo pristoji.

Skrivanje v vrečastih oblačilih ni tako privlačno, kot si mislite

Sprehodite se malo po Instagramu (kot rečeno, spremljate le vam podobne) in videli boste, da so ženske, ne glede na težo, lepše v primerno prilegajočih se, kot v brezobličnih oblačilih. Pozabite torej na preširoke puloverje in vrečasta krila ter si privoščite takšna, ki poudarijo vrline vašega telesa. Kajti verjemite, premorete jih.

Svet se ne vrti okoli vas

Dejstvo: vsak ima prijateljico ali prijatelja, ki ne preneha nakladati o svoji teži, najnovejši dieti ali obliki postave. Prav ti so prepričani, da so njihove težave največje in najpomembnejše, da so povsod, kamor pridejo, zaradi tistega, s čimer se obremenjujejo, v središču pozornosti, ter da so vse oči vprte vanje.

Če med takšne sodite tudi sami, se malo umirite. Kajti zaradi neskončnega razpredanja utrujate vse ostale in verjemite, na ulici, v kinu, na koncertu ali v gledališču je ogromno ljudi in vsak se obremenjuje s seboj, ne pa z vami in vašimi kilogrami.

Močnejše kosti so dejstvo

Nekateri so po konstituciji višji, močnejši, drugi manjši in drobni in z nikomer ni nič narobe, narobe pa se je s tem pretirano obremenjevati. Anatomije ni mogoče spreminjati.

Ne poveličujte izjemne vitkosti

Vitko ne pomeni vedno zdravo. Kajti nekdo, ki ima nekaj kilogramov viška, se načeloma prehranjuje zdravo (ni pa s tem obseden) in vsaj občasno telovadi, je zagotovo bolj zdrav kot tisti, ki je ekstremno vitek ter preobremenjen tako prehrano, kot z zunanjo spodobo, kar ne načenja le njegovega fizičnega, temveč tudi psihično zdravje. Ljudje, ki se vam zdijo popolni, torej niso nujno takšni. Ter seveda obratno.

Vse je v samozavesti

V resnici je najtežji korak sprejeti in vzljubiti sebe. A moč samozavesti je tista, ki šteje največ. Obstajajo ljudje, ki daleč odstopajo od ideala, a ko vstopijo v prostor, ta zasije z njimi. Njihov učinek na druge izhaja iz njihove samozavesti.

Če se boste sprejemali, imeli radi in boste po svetu hodili z dvignjeno glavo, boste nedvomno deležni prave pozornosti. Če vas bo skrbelo, kakšne so vaše roke in razmišljali le o tem, kako sovražite svojo zadnjico, pač ne. Ne glede na število na tehtnici.

Zato presekajte te okove in premagajte negativno samopodobo. To si nedvomno zaslužite.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 7 stvari, ki jih morate početi pri 30-ih, da boste bolje živeli, ko boste stari 50 ali pa "Prisegam na naravni gozdiček. In moj je dokaj bujen!" (Zvezdnice iskreno o svoji intimni pričeski)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)