Vplivnica, ki je med karanteno opustila barvanje las in sprejela naravno lepoto

Na leto je zapravila več tisočakov, da je ohranjala rjavo barvo las, danes ima tega dovolj.

19.3.2021 ob 5:45 | Foto: Instagram, osebni arhiv | Avtor: P. Pa.

Vplivnica, ki je med karanteno opustila barvanje las in sprejela naravno lepoto

Skoraj dve desetletji si je igralka Georgia Zaris barvala lase. Z barvami je želela prekriti sive lase, na leto pa je za obnovo barve las zapravila tudi do šest tisoč funtov. Vse pa se je spremenilo marca 2020, ko so frizerski saloni zaradi pandemije zaprli svoja vrata. Kar naenkrat Georgia ni mogla več k svojemu frizerju, njen narastek pa je bil iz tedna v teden večji.

Ker ni želela sama eksperimentirati z barvami, se je odločila, da bo raje sprejela svoje sive lase in naravno lepoto. Pot do sive pričeske je objavljala tudi na družabnih omrežjih, kjer je hitro postala prava senzacija. Zapisala je, da se je začelo kot odločitev, da preneha z barvanjem, nadaljevalo pa s spoznavanjem same sebe. »Odkrila sem resnično srečo in se zaljubila sama vase,« je dejala po poročanju Dailymaila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Georgia Zaris (@georgia_goes_grey)

»Pri 31-letih sem prvič nastopila v reklami za lase. Takrat sem si prvič pobarvala lase in vse od takrat sem jih redno barvala. Pritisk industrije, da je treba vedno imeti popolne lase in popolno pričesko, je bil velik,« je povedala.

Od nenehnega barvanja so njeni lasje postali suhi, zaradi tega pa je tudi prenehala delati kot model v tej industriji. »Moji lasje so postali suhi, delovali so stari. Še naprej sem si barvala lase, saj sem menila, da se to od mene pričakuje. Najprej sem lase barvala enkrat na tri mesece, z leti in sivimi lasmi pa je ta doba postajala vse krajša. V salonu sem bila na vsake tri tedne.«

Ob prvem zaprtju je bila Georgia v stresu, ker ni mogla do svojega frizerja. Kljub temu, da ji je frizer dal napotke, se ni odločila, da bi doma eksperimentirala z barvami, uporabljala je barvo v spreju, a nekega dne ji je bilo dovolj. Odločila se je, da se ne bo več ukvarjala s prekrivanjem sivih las in da jih bo raje negovala ter jih sprejela.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Georgia Zaris (@georgia_goes_grey)

»Ko sem sprejela to odločitev, nisem nikogar vprašala za mnenje. Mož je dejal, da mu je pomembno le to, da sem srečna,« je povedala in dejala, da njena dvajset let stara hči ni bila tako navdušena, saj je menila, da bo videti stara. »Na žalost je takrat živela v virtualnem svetu, ki ni samo toksičen temveč tudi nerealen. S časom, ko so bili odzivi na njeno objavljanje na spletu vse bolj pozitivni in ko je raslo število sledilcev, je tudi hči ugotovila, da ima njeno početje pozitiven vpliv na druge.

Dejala je še, da jo je pozornost, ki jo je deležna v zadnjem času presenetila, saj si ni mislila, da to sploh koga zanima. Ugotovila je, da se je skrivala pred sabo in da je zdaj avtentična. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Georgia Zaris (@georgia_goes_grey)


 Izkazalo, da Georgina ni edina, ki se je odločila, da bo zaprtje frizerskih salonov izkoristila za sprejemanje svoje naravne lepote. Na družabnih omrežjih se je namreč pojavilo še kar nekaj podobnih profilov, na katerih ženske razkrivajo, kako postajajo sivolaske. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jennifer lee [mrs.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)