Vonj po ljubezni – Kakšno dišavo izbrati za popolno darilo

Eno od daril, s katerim za praznik ljubezni ne morete zgrešiti, je dišava. A kako izbrati pravo? Za to priložnost so še posebno primerne take s sestavinami, ki na naše možgane delujejo kot afrodiziak.

14.2.2021 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Vonj po ljubezni – Kakšno dišavo izbrati za popolno darilo

Parfumski mojstri so se vse od začetka časa ubadali z iskanjem dišave, ki bi tistega, ki jo nosi, naredila tako zapeljivega, da bi se izbranec ali izbranka njenega srca pri priči zaljubil oziroma zaljubila vanj. Čeprav vse do danes nismo izumili parfuma, s katerim bi bilo to resnično mogoče doseči, pa obstajajo vonji, ki bolj kakor drugi spodbujajo ljubezenske občutke ali vzbujajo strast. V duhu valentinovega smo jih poiskali v dišavah, ki so na voljo v parih.

Zrnca tonke

Vonj semena tonka je izjemno privlačen in nekoliko spominja na mešanico marcipana in vanilje. Je pravi balzam za dušo: deluje nežno in toplo ter vzbuja občutek harmonije. Zrnca, ki izvirajo iz Južne Amerike, se uporabljajo kot amulet – privlačila naj bi srečo, blagostanje in ljubezen.

Dišava, ki jih vsebuje: Antonio Banderas Her Golden Secret, S.Oliver for Him

Citrusi

Polni antioksidantov so se izvlečki grenke pomaranče v zgodovini uporabljali kot afrodiziak, povezava med vonjem in spodbujanjem strasti pa je ostala živa vse do danes. Citrusi delujejo poživljajoče in sveže, zato so dišave, ki jih vsebujejo, kot nalašč za dinamične pare, ki so nenehno aktivni.

Dišava, ki jih vsebuje: S.Oliver So Pure

Vanilja

Vanilja je dišavna začimba, ki jo dobimo iz orhidej vrste Vanilla planifolia. Njen vonj je topel in sladek in vsesplošno priljubljen. Glavna dišeča sestavina vanilje, vanilin, je v stari literaturi omenjena kot afrodiziak in je po sestavi podobna človeškim feromonom. Da je vanilja afrodiziak, je dokazala znanstvena študija iz leta 2015. Dišave z njo imajo radi tako moški kot ženske in redko komu niso privlačne, zato so najboljša izbira, kadar ste v dvomih.

Dišava, ki jih vsebuje: Antonio Banderas Her Golden Secret

Vrtnica

Cvetica, ki izvira iz Perzije, velja za najlepšo izmed rož in že tisočletja navdihuje umetnike, vojščake in zaljubljence. Eterično olje vrtnice ima zdravilni učinek, njegov vonj pa naj bi spodbujal spolno slo in poželenje. Stara vraža pravi, da naj bi se tisti, ki si v življenju želi več ljubezni, odišavil z vonjem vrtnice in tako priklical ljubezen v svoje življenje. V parfumih njeno esenco vsebujejo predvsem ženske, tu in tam pa tudi slajše moške dišave.

Dišava, ki jih vsebuje: S.Oliver For Her

Revija Suzy ta teden podarja dišavi Antonio Banderas Golden Secret in Antonio Banderas Her Golden Secret. Moška različica je popolna kombinacija pikantnih, lesenih in usnjenih akordov ter predstavlja privlačnost in naravno skrivnost Antonia Banderasa, ženska pa odraža nežnost in moč, ki sta združeni v vsaki ženski. Nagradno igro poiščite v aktualni reviji Suzy, ki vas čaka pri vašem najbljižjem prodajalcu časopisov.

Preberite še: Valentinovo v zavetju doma: imamo načrt, kako ga popestriti

Morda vas zanima tudi: Najlepše čarovnije s svinčnikom za oči


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)