V času pandemije koronavirusa petične Newyorčanke najbolj skrbi … pričeska

Možnost, da bi lasje zažareli v pravi barvi, za nekatere predstavlja veliko grozo.

3.4.2020 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

V času pandemije koronavirusa petične Newyorčanke najbolj skrbi … pričeska

Kaj v času pandemije koronavirusa najbolj skrbi petične Newyorčane? Po navedbah New York Posta je to, verjeli ali ne, pričeska. Kajti ker so frizerski saloni zaprli svoja vrata obstaja veliko možnosti, da bodo lasje razkrili svojo pravo barvo in teksturo.

V omenjeni publikaciji so zapisali, da niso redki primeri, ko stranke frizerje dobesedno moledujejo, naj jih obiščejo na domu ter poskrbijo za njihove lase. Tisti, bolj obzirni in ozaveščeni, frizerske mojstre po telefonu sprašujejo za nasvete, kako pobarvati lase. So pa tudi takšni, ki se spopadajo s posledicami neposrečene domače nege in na lastni koži spoznavajo, da je z barvanjem bolje počakati da se zadeve umirijo in bodo njihove lase znova v roke vzeli profesionalci.

Slaba izkušnja

"Še nikoli v življenju se nisem barvala sama, a moj narastek je bil res že grozen," je za The Post povedala prebivalka elitne soseske Upper East Side Annette Hanson. "Naročena sem bila pri frizerju, ki ga obiskujem že 25 let, vendar je ta zaradi koronavirusa zaprl vrata. Torej sem hitro stekla v drogerijo po škatlo barve."

Zadeva se ni odvijala po načrtih.

 

"Nihče ne more reči, da se nisem trudila," je nadaljevala 65-letna Hansonova. "A barva je bila na koncu povsod po kopalnici, moj narastek je postal svetlo rdeč in je po niansi odstopal od preostalih las, tudi ti so bili pobarvani neenakomerno in ko sem jih posušila, so postali suhi ter lomljivi. Moja edina misel je bila, da se tega nikoli ne bi smela lotiti sama."

Bolje je počakati

Frizerska mojstrica Janelle Kemp je povedala, da je takšna izkušnja prav nič ne preseneča. Kajti barvanje doma velikokrat vodi v katastrofo.

"Vsak dan prejmem nešteto mailov strank, ki so obupane in me prosijo za napotke, kako se pobarvati doma. Moj edini nasvet se glasi: če tega niste počeli še nikoli, raje počakajte, da se zadeve umirijo. Kajti ni vredno tvegati. V najhujšem primeru se lahko zgodi, da boste lase poškodovali v tolikšni meri, da bodo edina rešitev škarje. In lahko bo treba žrtvovati veliko las."

Preberite še: Nov trend v barvanju las, ki je zavladal na Instagramu

Morda vas zanima tudi: 6 svetovno znanih zveznic, ki je barvanju las odločno reklo ne


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)