Šest navad, s katerimi med spanjem škodujete lasem

To, da spanec vpliva na lepoto je dejstvo, prav tako kot je dejstvo tudi, da nekatera početja pred njim škodujejo lepoti las.

30.3.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest navad, s katerimi med spanjem škodujete lasem

Dober spanec je nepogrešljiv za lepoto in zdravje. Kajti kadar je ta izdaten in krepčilen, ne zagotavlja le polno energije in elana, temveč tudi lepoto. Med drugim las. Žal pa so navade, s katerimi tem pred in med spanjem škodujete. Katere so zanje najusodnejše, niza portal Miss7.

Spite z mokrimi lasmi

Mokri ali samo vlažni lasje so najobčutljivejši ter najdovzetnejši za lomljenje in druge poškodbe. Zato jih je pred spanjem več kot priporočljivo temeljito posušiti in tako preprečiti, da bi jim stik s površino, na kateri ponoči počivajo, izdatno škodoval.

Spite s figo ali čopom

Tudi to lasem ni prijazno. Zlasti, če s figo ali čopom spite iz noči v nočjo. Speti lasje se namreč zlomijo, oslabijo in posledično tudi znatneje izpadajo. Če zaradi dolgih las ne morete spati s spuščenimi, so veliko boljša izbira od čopa ali fige, na rahlo spletene kite.

Lase spenjate s trdo elastiko

Če med spanjem vendarle vzrtrajate pri figi ali čopu, lase povežite z mehko, široko in prožno elastiko. Trde, grobe in elastike, katerim je dodana kovina, še bolj poškodujejo lase.

 

Pred spanjem se ne počešete

Česanje pred spanjem doprinese k zdravju in lepoti las. Lasišče vedno proizvaja olja in s česanjem se ta prenesejo po celi dolžini las ter jih ponoči varujejo pred poškodbami. Prav tako ščetkanje spodbuja pretok krvi v lasišču ter s tem pozitivno vpliva na zdravje las. In še za konec: ta korak nege prijetno sprošča ter prinaša boljši spanec.

Imate bombažne vzglavnike

Svila in saten sta do las veliko prijaznejša od bombaža. Lasje namreč po njiju polzijo in se med spanjem manj lomijo ter mršijo, hkrati ob stiku z njima lažje, kot na bombažnih tkaninah, ohranjajo vlago.

Spite z lakom na laseh

Ali z drugimi pripomočki za urejanje. Če ste jih nanesli na lase, jih pred spanjem operite ali vsaj temeljito skrtačite. Sredstva, ki utrjujejo pričesko namreč izsušijo lase ter s tem povečajo tveganje za njihovo lomljenje in druge poškodbe.

Preberite še: Najučinkovitejša rešitev, če vam izpadajo lasje (priporočajo dermatologi)

Morda vas zanima tudi: 4 osnovna pravila za nego las, ki bi jih morali upoštevati vsi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)