Najboljši vzglavnik lepo kožo ter zdrave lase

Med spanjem na svilenih ali satenastih vzglavnikih je prizaneseno koži in lasem.

24.1.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najboljši vzglavnik lepo kožo ter zdrave lase

Ne glede na to, kakšne lase imate: dolge, kratke, kodraste, ravne, če so vsako jutro suhi, razmršeni in vidno poškodovani je skrajni čas, da svoj bombažni vzglavnik nadomestite s svilenim ali satenastim. Zakaj je to dobro, je za Cosmopolitan pojasnila stilistka mnogih svetovnih zvezd, Jen Atkin:

"Bombaž vase vpija veliko vlage, svila nima tega učinka kar pomeni, da kadar lasje počivajo na njej, ohranjajo naravno vlažnost ter olja, ki jih ščitijo pred lomljenjem in pretiranim mršenjem, za kar so zlasti dovzetni gosti, trši in kodrasti lasje."

Je tudi saten lasem prijazen?

Kot pravi Atkinova, je. Tudi na njih se lasje ne lomijo, temveč po gladki površini polzijo in je zato do njih nežnejši, kot bombaž. Hkrati je prijaznejši tudi do kože, saj se saten ob stiku obraza s podlago ne mečka ter tako ne povzroča gub, ki sicer lahko nastanejo med spanjem.

Je boljša svila ali saten?

Z  vidika zdravja ter lepote las in gladke kože med tema dvema tkaninama ni razlike. Vse je odvisno od tega, koliko ste za lepotni spanec pripravljeni odšteti, kajti dejstvo je, da je svila dražja. Glavna razlika med njima je v tem, da je svila naravni, saten pa umetni material.  

Kaj, če se ne morem ločiti od bombažnega vzglavnika?

Drži, da pri izbiri vzglavnika ne igra vloge le material, temveč tudi njegova oblika in opora, ki jo nudi med spanjem. Če se svojemu bombažnemu nočete odpovedati, ga preprosto odenite v prevleko iz satena ali svile.

V tem primeru je mogoče imeti vse: lepe lase, gladko kožo in dober spanec.

Preberite še: Pet znakov, da prepogosto umivate lase (čeprav ste prepričani, da jih ne)

Morda vas zanima tudi: Hollywodska maska za obraz brez gub


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)