Umazane ženske navade, ki prinašajo bakterije

Ko gre za ličila, znajo biti ženske prave umazanke, mnogokrat pa se nanje celo preveč navežejo.

18.12.2015 ob 8:45

shutterstock_278460026.jpg

Ženske do svojih ličil in kozmetičnih pripomočkov gojijo posebna, a zanimiva čustva – ne znajo se ločiti od njih, hkrati pa jih zanemarjajo. Raziskava je namreč pokazala, da četrtina žensk ličila hrani tudi do deset let, medtem ko jih je skoraj polovica priznala, da že več kot leto dni ni umila svojih lepotnih pripomočkov.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Ena od desetih žensk se niti ne spomni, kdaj je nazadnje temeljito očistila svojo kozmetično torbico in jo napolnila z novimi izdelki. TUKAJ preverite, kako torbici za ličenje privoščiti temeljito čiščenje. Raziskava je še pokazala, da dve ženski od petih še nikoli nista očistili čopičev za ličenje, ki so medtem postali že pravi raj za bakterije. Mična ima za vas video, kako jih očistite v le nekaj minutah!

Pripomočke za ličenje morate čistiti redno.

Čopiče bi sicer morali umiti vsaj enkrat na mesec, čeprav dve tretjini žensk to še vedno počneta le enkrat na trimesečje. Kar polovica vprašanih žensk pa se ni zavedala, da bi morale maskaro zaradi higiene menjati na tri do šest mesecev, enako velja za črtalo za oči in puder, zato ne spreglejte članka Kako pogosto menjati ličila.

Brezmejno prijateljstvo

Čeprav mnoge zanemarjajo svoje lepotilne pripomočke, ličila še vedno ostajajo najboljši prijatelj žensk. Vsaka jih v povprečju s seboj ves čas nosi približno osem, med katerimi je šminka najbolj priljubljena, sledi ji maskara.

Sicer pa je mogoče v kozmetični torbici povprečne ženske najti vsaj pet izdelkov cenovno dostopnejših znamk in dva prestižnih znamk.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)